|
Comprehensive profiling of dietary phenolics and their metabolites by mass spectrometry
|
Help
Print
|
Here you can view and search the projects funded by NKFI since 2004
Back »
|
|
List of publications |
|
|
Nagy Ádám, Abrankó László: Profiling of hydroxycinnamoylquinic acids in plant extracts using in-source CID fragmentation, J MASS SPECTROM 51: (12) 1130-1145, 2016 | Abrankó László, Nagy Ádám, Szilvássy Blanka, Stefanovits-Bányai Éva, Hegedűs Attila: Genistein isoflavone glycoconjugates in sour cherry (Prunus cerasus L.) cultivars, FOOD CHEM 166: (1) 215-222, 2015 | Abrankó L, Szilvássy B: Mass spectrometric profiling of flavonoid glycoconjugates possessing isomeric aglycones, J MASS SPECTROM 50: (1) 71-80, 2015 | Szalóki-Dorkó L, Stéger-Máté M, Abrankó L: Effects of fruit juice concentrate production on individual anthocyanin species in elderberry, INT J FOOD SCI TECH 51: (3) 641-648, 2016 | Szalóki-Dorkó L, Stéger-Máté M, Abrankó L: Evaluation of colouring ability of main European elderberry (Sambucus nigra L.) varieties as potential resources of natural food colourants, INT J FOOD SCI TECH 50: (6) 1317-1323, 2015 | Marianna Kocsis, László Abrankó, Ferhan Ayaydin, Kristóf Csepregi, Nóra Papp, Péter Teszlák, Gábor Jakab: Main Leaf Polyphenolic Components of Berry Color Variant Grapevines and Their Acclimative Responses to Sunlight Exposure, APPLIED SCIENCES 5: (4) 1955-1969, 2015 | Papp N, Blázovics A, Fébel H, Salido S, Altarejos J, Fehér E, Kocsis I, Szentmihályi K, Abrankó L, Hegedűs A, Stefanovits-Bányai É: Antihyperlipidemic effects of sour cherries characterized by different in vitro antioxidant power and polyphenolic composition, PLANT FOOD HUM NUTR 70: (4) 408-413, 2015 | Szalóki-Dorkó Lilla, Légrádi Fleur, Abrankó László, Stéger-Máté Mónika: Effects of food processing technology on valuable compounds in elderberry (Sambucus nigra L.) varieties, ACTA BIOL SZEGED 58: (1) 45-48, 2014 | Szkiba Zsófia, Papp Nóra, Van de Wiele Tom, Abrankó László: Bioaccessibility study of fruit polyphenols using an in vitro digestion model and HPLC-ESI-Q-TOFMS profiling, In: Károly Vékey, Pietro Traldi, László Drahos (szerk.) (szerk.) 32nd Informal Meeting on Mass Spectrometry: Book of Abstract and Program. Balatonszárszó: [s. n.], 2014. pp. 76., 2014 | Nagy Ádám, Besnyő Diána, Hegedűs Attila, Abrankó László: Comprehensive screening of polyphenol content of apricot fruits (Prunus armeniaca) cultivated in Hungary, In: Dalmadi I, Engelhardt T, Bogó-Tóth Zs, Baranyai L, Bús-Pap J, Mohácsi-Farkas Cs (szerk.) (szerk.) Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program: Book of proceedings. Budapest: Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, 2013. pp. 402., 2013 | Dorkó L, Stéger-Máté M, Abrankó L: Investigation of Elderberry (Sambucus nigra L.) cultivars, distinguished sources of natural food colorants., In: Marvin Edeas, Andreas Scheiber (szerk.) (szerk.) 7th World Congress on Polyphenols Applications . Bonn, Németország, 2013.06.06-2013.06.07. Kiadvány: Bonn: 2013. pp. 39, 2013 | Dorkó Lilla, Stéger-Máté, Mónika, Abrankó, L: Investigation of elderberry (Sambucus nigra L.) cultivars a distinguished sorce of natural food colorant, In: II. Interdisciplinary Doctoral Conference . Pécs, Magyarország, 2013.05.15-2013.05.17. Kiadvány: Pécs: 2013. pp. 255-256., 2013 | Lilla Szalóki-Dorkó, Mónika, Stéger-Máté, Abrankó, László: Variety dependent anthocyanin profiles of elderberry (Sambucus nigra L) cultivars, In: Dalmadi I, Engelhardt T, Bogó-Tóth Zs, Baranyai L, Bús-Pap J, Mohácsi-Farkas Cs (szerk.) (szerk.) Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program: Book of proceedings. Budapest: Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, 2013. pp. 39., 2013 | Nagy Ádám, Abrankó László: Zöld kávébab (Coffea Arabica L.) kinasav-származékainak folyadékkromatográfiás-tömegspektrometriás feltérképezése, In: Soós Mihály, Szakály Zoltán, Szigeti Orsolya, Szente Viktória, Polereczki Zsolt, Huszka Péter, Olsovszkyné Némedi Andrea, Fehér András (szerk.) (szerk.) Táplálkozástudományi Kutatások II.: Innováció - Táplálkozás - Egészség - Marketing : Összefoglalók. Kaposvár: Kaposvári Egyetem, 2012. pp. 10-11., 2012 | Nagy Ádám, Abrankó László: Zöld kávébab (Coffea Arabica L.) kinasav-származékainak folyadékkromatográfiás-tömegspektrometriás feltérképezése, Táplálkozástudományi Kutatások II, Kaposvár, 2012.12.10, 2012 | Dorkó Lilla, Stégerné Máté Mónika, Abrankó lászló: Bodzalé, mint természetes élelmiszerszínezék, Táplálkozástudományi Kutatások II, Kaposvár, 2012.12.10, 2012 | Szilvássy Blanka, Abrankó László: Izomer aglikonokkal rendelkező flavonoid-glikokonjugátumok tömegspektrometriás profilozása, MKE Tömegspektrometriás Társaság Szakmai Nap, 2012.12.06, 2012 | László Abrankó, Ádám Nagy, Blanaka Szilvássy, Éva Stefanovits-Bányai, Attila Hegedűs: Genistein isoflavone glycoconjugates in sour cherry (Prunus Cerasus L.) cultivars, Food Chemistry, 2014 | Lilla Dorkó, Mónika Stéger-Máté, László Abrankó: Investigation of elderberry (Sambucus nigra L.) cultivars a distinguished source of natural food colorant, II. Interdisciplinary Doctoral Conference, 2013 | Lilla Dorkó, Mónika Stéger-Máté, László Abrankó: Investigation of elderberry (Sambucus nigra L.) distinguished sources of natural food colorants, 7th World Congress on Polyphenol Applications, 2013 | Ádám Nagy, Diána Besnyő, Attila Hegedűs, László Abrankó: Comprehensive screening of polyphenol content of apricot fruit (Prunus armeniaca) cultivated in Hungary, Food Science Conference 2013, 2013 | Lilla Szalóki-Dorkó, Mónika Stéger-Máté, László Abrankó: Variety dependent anthocyanin profiles of elderberry (Sambucus nigra L.) cultivars, Food Science Conference 2013, 2013 | Abrankó L., Papp N: Kávé, illetve kajszinektár fogyasztásából származó klorogénsavak felszívódása és metabolizmusa in vivo körülmények között, MSZKT, Budapest,, 2014 | Szkiba Zsófia, Papp Nóra, Tom Van de Wiele, Abrankó, László: Bioaccessibility study of fruit polyphenols using an in vitro digestion model and HPLC-ESI-Q-TOFMS profiling, 32nd Informal Meeting on Mass Spectrometry, ISBN 978‐963‐7067‐26‐6, 2014 | Papp, N. Hegedűs, A. Stefanovits-Bányai, É. Abrankó, L: Differences in the flavonoid profile of Hungarian sour cherry genotypes, Plant Biology Europe, Dublin, Ireland, 2014 | Abrankó L., Szilvássy B.: Mass spectrometric profiling of flavonoid glycoconjugates having isomeric aglycones, Journal of Mass Spectrometry (in press), 2014 | Kocsis, Marianna Papp, Nóra Abrankó, László Csepregi, Kristóf Radványi, Lilla Martin Pour, Nikfardjam Hideg, Éva Jakab, Gábor: Changes in grapevine leaf anatomy and polyphenolic composition during adaptive responses to different solar irradiation, 11th Congress of the Hungarian Society of Plant Biology, Szeged, 2014 | Marianna KOCSIS, Kristóf CSEPREGI, Éva HIDEG, Nóra PAPP, László ABRANKÓ, Péter TESZLÁK, Gábor JAKAB: PHENOLIC PROFILE AND ANTIOXIDANT CAPACITY OF LEAVES, BERRY SKINS AND SEEDS OF GOHÉR WHITE (VITIS VINIFERA L.), In: Alain Carbonneau (szerk.) (szerk.) Proceedings of 19th International Meeting of Viticulture GiESCO (19èmes Journées Internationales de Viticulture GiESCO) . Montpellier, Franciaország, 2015.05.31-2015.06.05. Kiadvány: Montpellier: 2015. pp. 521-525., 2015 | Abrankó László: Zsírsav-Koenzim A tioészterek UHPLC-MS/MS vizsgálata: újabb lépés a polifenolok valódi biológiai hatásainak megismeréséhez., In: Gazdag Mária, Felinger Attila, Babják Mónika, Horváth Krisztián, Janáky Tamás, Móricz Ágnes Elválasztástudományi Vándorgyűlés 2016. Veszprém: Magyar Elválasztástudományi Társaság, 2016. pp. 24., 2016 | Szalóki-Dorkó L, Abrankó L, Stéger-Máté M: Colour stability of elderberry concentrates in natural yoghurt, In: Engelhardt Tekla, Dalmadi István, Baranyai László, Mohácsi-Farkas Csilla (szerk.) (szerk.) Food Science Conference 2015 - Integration of science in food chain: Book of proceedings. Budapest: Corvinus University of Budapest, 2015. pp. 229-232., 2015 | : Differences in the Flavonoid Profile of Hungarian Sour Cherry Genotypes, , 2014 | : Genistein isoflavone glycoconjugates in sour cherry cultivars (Prunus cerasus L.)., , 2014 | Hegedűs A, Papp N, Abrankó L, Blázovics A, Stefanovits-Bányai É: A gyümölcsök bioaktív vegyületeinek hatása különböző betegségekben, In: Blázovics A (szerk.) (szerk.) Oxidatív stressz és betegségek: Országos konferencia (absztrakt füzet). Budapest, Magyarország, 2014.11.06-2014.11.07. Kiadvány: 2014. pp. 35, 2014 | Hegedűs A, Papp N, Abrankó L, Stefanovits-Bányai É: A gyümölcsök antioxidáns vegyületeinek valódi hatása., In: Blázovics A, Somogyi A (szerk.) (szerk.) OXIDATÍV STRESSZ SZEREPE NÉPBETEGSÉGEKBEN: A Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság rendezvénye. Munkaértekezlet . Budapest, Magyarország, 2014.04.18. Kiadvány: Budapest: 2014. pp. 14, 2014 | Kocsis M, Papp N, Abranko L, Csepregi K, Radványi L, Pour Nikfardjam M, Hideg É, Jakab G: Changes in grapevine leaf anatomy and polyphenolic composition during adaptive responses to different solar irradiation, In: Györgyey J (szerk.) (szerk.) 11th Congress of the Hungarian Society of Plant Biology: Book of Abstracts. Szeged, Magyarország, 2014.08.27-2014.08.29. Kiadvány: MTA Szegedi Biológiai Központ, 2014. pp. 31 Paper S5-02. , 2014 | Papp N, Hegedűs A, Stefanovits-Bányai É, Abrankó L: A meggy polifenolos komponenseinek azonosítása, In: Blázovics A, Somogyi A (szerk.) (szerk.) OXIDATÍV STRESSZ SZEREPE NÉPBETEGSÉGEKBEN: A Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság rendezvénye. Munkaértekezlet . Budapest, Magyarország, 2014.04.18. Kiadvány: Budapest: 2014. pp. -, 2014 | Papp N, Hegedűs A, Stefanovits-Bányai É, Abrankó L: Differences in the Flavonoid Profile of Hungarian Sour Cherry Genotypes, In: Bruce Osborne, Mike Jones (szerk.) (szerk.) Plant Biology Europe FESPB/EPSO Congress 2014: The Federation of European Societies of Plant Biology, European Plant Science Organisation. Dublin, Írország, 2014.06.22-2014.06.26. Kiadvány: Dublin: 2014. pp. 201, 2014 | Stefanovits-Bányai É, Pfeiffer P, Papp N, Abrankó L, Hegedűs A: Identification and Transcriptional Profiling of Candidate Flavonoid Biosynthesis Genes in Two Apricot Genotypes Differing in Polyphenolic Contents, In: Bruce Osborne, Mike Jones (szerk.) (szerk.) Plant Biology Europe FESPB/EPSO Congress 2014: The Federation of European Societies of Plant Biology, European Plant Science Organisation. Dublin, Írország, 2014.06.22-2014.06.26. Kiadvány: Dublin: 2014. pp. 386, 2014 | Szalóki-Dorkó L, Légrádi F, Abrankó L, Stéger-Máté M: Effects of food processing technology on valuable compounds in Elderberry (Sambucus nigra L.) varieties, In: Gábor Keszthelyi-Szabó, Cecilia Hodúr, Judit Krisch (szerk.) (szerk.) ICoSTAF'14: International Conference on Science and Technique Based on Applied and Fundamental Research. Szeged: Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, 2014. pp. ., 2014 |
|
|
|
|
|
|
Back »
|
|
|