|
Studies of various fatty acids with different metabolic roles in domestic animals
|
Help
Print
|
Here you can view and search the projects funded by NKFI since 2004
Back »
|
|
List of publications |
|
|
Szöllőskei G., Wágner L., Husvéth F., Németh S.: Az állati termékek konjugált linolsav (CLA) szintjének befolyásolása a takarmányozás által., Akadémiai Besz. Állatorv.tud.Biz., Élettan, Biokémia, Kórélettan. Vol. 29. p. 24., 2002 | Németh K., Balogh K., Ribiczeyné Sz. P., Mézes M., Gaál T., Husvéth F., Józsa Cs.: Az E-vitamin és a metionin-kiegészítés hatása a növendékbaromfi antioxidáns rendszerére., Akadémiai besz. Állatorv.tud.Biz. Élettan, Biokémia, Kórélettan. Vol. 29. p. 20., 2002 | Husvéth F., Rózsa L., Magyar L., Bali G., Márton A.: Lehetőségek az étkezési tojás n-3 típusú hosszú szénláncú zsírsavtartalmának növelésére., Agrártermelés-Életminőség, XXIX. Óvári Tudományos Napok, Mosonmagyaróvár, 2002. okt. 3-4., 2002 | Pál, L., R. Grossmann, K. Dublecz, F. Husvéth, L. Wágner, Á. Bartos and G. Kovács: Effects of glucagon and insulin on plasma glucose, triglyceride, and triglyceriderich lipoprotein concentrations in laying hens fed diets containing different types of fats., Poultry Sicence, 81 (11) 1694-1702, 2002 | Husvéth F., Rózsa L, Papócsi P., Magyar L., Bali G., Márton A.: Lehetőségek az étkezési tojás n-3 típusú hosszú szénláncú zsírsavtartalmának növelésére., Baromfi, 5(4) 68-71., 2002 | Pál, L., K. Dublecz, F. Husvéth, L. Wágner, Á. Bartos and G. Kovács: Effect of dietary fats and vitamin E on fatty acid composition, vitamin A and E content and oxidative stability of egg yolk., Archiv für Geflügelkunde, 66. (6) 252-257., 2002 | Lengyel, Z., F. Husvéth, P. Polgár, F. Szabó, L. Magyar: Fatty acid composition of intramuscular lipids in various muscles of Holstein-Friesian bulls slaughtered at different ages., Meet Science, Vol. 65, pp. 593-598., 2003 | Kovács, G., Husvéth, F., Wágner, L., Farkasné Zele, E., Pál, L., Lengyel, Z., Deák, T.: A takarmány összetételének hatása a tojássárgája A-, E-vitamin és koleszterintartalmára, valamint zsírsavösszetételére., Állattenyésztés és Takarmányozás. Vol: 52, pp: 77-91., 2003 | Kovács, G., Husvéth, F., Wágner, L., Tálos, T., Pál, L., Deák, T.: A tojássárgája zsírsavösszetételének megváltoztatása., XLV. Georgikon Napok, Új Stratégiák az Agrárgazdaságban, Keszthely, 2003. szept. 25-26. p. 33., 2003 | Németh, K., Husvéth, F., Mézes, M.: Az E-vitamin- és a metioninkiegészítés hatása kukoricacsíra olajjal, illetve halolajjal takarmányozott növendék brojlerek antioxidáns rendszerére., Veszprémi Egyetem, GMK. IX. Ifjúsági Tudományos Fórum, 2003. Keszthely, CD-ROM, 2003 | Németh K.-Mézes M.-Balogh F.-Husvéth F.: Effect of methionine supplementation on the glutathione redox system in broiler chickens fed different fat sources., Proceedings of 12th International Conference 201 p., 2005 | Gaál T., Stadler K., Husvéth F., Elek P., Ribiczeyné Sz. P., Reiczigel J.: Liver free radical, lipid and glycogen content in dairy cows around calving., 6th ESVCP Congress, 15-17. Sept, 2004. Olsztyn, Poland. Vet. Clin. Path. 33. 259., 2004 | Kovács, G., Husvéth, F., Wágner, L., Dublecz, K., Pál, L., Tálos, T., Deák, T.: Incorporation of conjugated linoleic acid into egg and liver of laying hens., XXII World,s Poultry Congress 8-13 June 2004, Istanbul, Turkey, p. 365., 2004 | Szöllőskei G., Stefánia Németh and F. Husvéth: In sacco studies of conjugated linoleic acid production from varions oils in the rumen of shepp., Acta Vet. Hung. 53 (4) pp. 411-423, 2005 | Kovács G., Husvéth F., Pál L., Wágner L., Sóskáné Tótiván M.: Konjugált linolsav etetés hatása a tojássárgája és a tojótyúk máj, valamint hasűri zsírszövetének zsírsavösszetételére., XXX. Óvári Tudományos Napok, 2004. október 7., Mosonmagyaróvár, 2004 | Németh K.-Mézes M.-Husvéth F.: A takarmányok methionin- és zsírkiegészítésének hatása a brojlercsirkék glutation redox rendszerére., Takarmányozás, 8 (2) 5-7., 2005 | Németh Katalin: Takarmányozási és egyéb környezeti tényezők hatása a brojlercsirke lipiperoxidációs folyamataira., VE GMK Keszthely (PhD értekezés), 2004 | Husvéth, F., L. Rózsa, L. Magyar, G. Bali P. Papocsi: N-3 fatty acid enrichment of table eggs by adding a fish oil preparation (Nordos Fat) to the diet of laying hens., Archiv für Geflügelkunde, 67. (5) 198-203., 2003 | Katalin Németh, M. Mézes, T. Gaál, Á. Bartos, K. Balogh and F. Husvéth: Effect of supplementation with methionine and different fat sources on the glutathione redox system of growing chickens., Acta Veterinaria Hungarica 52 (3), pp. 369-378, 2004 | Husvéth F., J. Schmidt, J. Sipőcz, L. Wágner, L. Magyar: Effect of fresh alfalfa feeding on conjugated linoleic acid content in milk of dairy cows at different milk yield., Animal Feeding Science Technologie (megjelenés alatt), 2005 | Németh K., Balogh K., Bartos A.: Metionin kiegészítés hatása eltérő telítettségű zsírsavakkal takarmányozott brojlercsirkék májának glutation tartalmára, Állattenyésztés és Takarmányozás, 53 (3) 269-277., 2004 | Husvéth, F., Kovács, G., Wágner, L., Pál, L.: Effect of dietary conjugated linoleic acid on the fatty acid composition of egg yolk, liver and adipose tissue in laying hens., Archiv für Geflügelkunde, 69 (5) 213-218., 2005 |
|
|
|
|
|
|
Back »
|
|
|