|
Metabolism of natural carotenoids in fowls
|
Help
Print
|
Here you can view and search the projects funded by NKFI since 2004
Back »
|
|
List of publications |
|
|
Gregosits, B., Kerti, Annamária, Bárdos L.:: Absorption of carotenoids (lycopene, lutein, ß-cryptoxanthin) in newly-hatched chick, World’s Poultry Sci. J.. 2006. 62. 106-109, 2006 | Szabó Cs.-Gregosits B.-Bárdos L.: A tojássárgája színének objektív mérése, Barofiágazat, 2005 | Bárdos, L., Réthy, K., Gregosits, B., Kiss, Zs., Oppel, K.:: Are there beneficial effects of lycopene supplementation on flows? (Pilot study on Japanese quail), RISK FACTORS OF FOOD CHAIN IV, SLOVAK AGRICULTURAL UNIVERSITY IN NITRA, NITRA, 2004. OCTOBER 7., 2004 | Réthy K., Bárdos L., Kiss Zs., Lakatos R., Gregosits B.:: Modellkísérlet a likopin, mint természetes takarmány-kiegészítő élettani hatásának vizsgálatára, INNOVÁCIÓ, A TUDOMÁNY ÉS A GYAKORLAT EGYSÉGE AZ EZREDFORDULÓ AGRÁRIUMÁBAN, DEBRECEN, 2004. ÁPRILIS 16., 2004 | Lakatos Regina: A likopin adagolás hatása tojó japánfürjek tojástermelésére és lipid (karotinoid) metabolizmusára, Diplomadaolgozat, SzIE-MKK-ÁÉET, 2004 | L. Bárdos, K. Réthy, Z. Kiss, C. Szabó:: Effects of dietary lycopene on lipid parameters and yolk coloration in Japanese quail, Acta Angiologica, 2004, Vol.10, Suppl, Abstracts, p55, 2004 | Bárdos L.: Az állati termékek és az egészséges táplálkozás., Magyar professzorok világtanácsa Egészségtudományi konferencia, Budapest 2005. április 8-9., 2005 | Szabó Cs.- Kerti A.- Bárdos L.:: A tojásárgája színének értékelése CIELab módszerrel, Lippay-Ormos-Vas Tudományos ülésszak, Budapest, 2005.október 19-20. Vol. 224-225., 2005 | Kis Judit: Természetes eredetű karotinoidok hatása az antioxidáns státuszra japán fürjben., Diplomadolgozat -SzIE-MKK Gödöllő,, 2005 | Béres Annamária: - ß-karotin adagolás hatása a japánfürj immunstátuszára, Diplomadolgozat – SzIE-MKK Gödöllő, 2005, 2005 | Bárdos L.- Kiss Zs. – Gregosits B.- Réthy K.- Kerti A.- Szabó Cs.: Studies on effects of lycopene in poultry (hen and quail), XII th International Congress ISAH 2005 – Warsaw, Poland Vol. 2. 65-68., 2005 | - Bárdos L., Kiss Zsuzsanna, Réthy Katalin, Lugasi Andrea, Kerti Annamária, Szabó Cs.:: Likopintartalom kialakítása a tojássárgájában, Metabolizmus, IV. 4. 308., 2006 | Gregosits B., Kerti Annamária, Bárdos L.:: Likopin, lutein és ß-kriptoxantin felszívódásának vizsgálata naposcsibében, a kelést követő 72 órában., MTA Állatorvos-tudományi Bizottsága, Akadémiai beszámoló. Takarmányozástan, állathigiénia, p. 17., 2005 | Kerti Annamária, Bárdos L.:: Retinoidok (retinol, retinil-palmitát), karotinoidok (lutein, zeaxantin, ß-kriptoxantin, likopin, ß-karotin) és E-vitamin szimultán analízise rpHPLC-vel, Klinikai és Kísérletes Laboratóriumi Medicina 32S: p. 106., 2006 | Szabó Cs., Kerti Annamária, Bárdos L.:: Tojássárgája színmérése YCF, fotometriás és CIELAB módszerrel, MTA-Áo. Tud. Biz - SZIE Állatorvos-tudományi doktori Iskola. Akadémiai beszámolók – Állathigiénia, 33.1, 2006 | Szabó Cs., Kerti Annamária, Bárdos L.:: Tojássárgája színmérése YCF, fotometriás és CIELAB módszerrel, . MTA Állatorvos-tudományi Bizottsága, Akadémiai beszámoló. Élelmiszerhigiénia,, 2005 |
|
|
|
|
|
|
Back »
|
|
|