|
Chemical and biochemical examination of plant food components - phytonutrients - having health promoting properties
|
Help
Print
|
Here you can view and search the projects funded by NKFI since 2004
Back »
|
|
List of publications |
|
|
Lugasi A., Hóvári J., Hagymási K., Blázovics A.: Egyes élelmiszereink antioxidáns tulajdonságai. Káposzta- és retekfélék., „Nil Nocere és a Fitoterápia”, a Magyar Fitoterápiás Társaság rendezvénye, Budapest, 2005. november 9., 2005 | Lugasi A., Lebovics V. K., Székely E., Varga T., Blázovics A.: Effect of broccoli and black radish on alimentary induced hyperlipidemy in rats., COST 926/927 Conference, „Molecular and physiological effects of bioactive food compounds”, Vienna, October 11-14.,, 2006 | Lugasi A, Hóvári J., Hagymási K., Jakóczi I., Blázovics A.: Antioxidant properties of a mixture of Lamiaceae plants intended to use as a food additive., Acta Alim. 35. 1. 85-97., 2006 | Lugasi Andrea: A komplex antioxidáns védelmi rendszer, a flavonoidok kockázatcsökkentő szerepe., Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság V. kongresszusa, Tata, 2004. október 1-2., 2004 | Blázovics, A., Kovács, Á., Székely, E., Lugasi A.: A redox homeosztázis alakulása bélbetgségekben fekete retek tartalmú készítmény hatására., LAM, 16. 3. 234-240., 2006 | Lugasi Andrea, Blázovics Anna: Az egészséges táplálkozás tudományos alapjai. (részletek), Széchenyi füzetek, 4., (132 oldal) OKK OÉTI, Budapest,, 2004 | Lugasi Andrea: Növényi nyersanyagok antioxidánsainak szerepe az egészség megőrzésében., „Növényi élelmiszerek szerepe az egészségtudatos táplálkozásban” Szakmai Nap, Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Kar, Budapest, 2004. december 1., 2004 | Lugasi A., Lebovics VK., Kontraszti M., Stefanovits-Bányai É., Blázovics A.: A brokkoli antioxidáns hatásának vizsgálata patkányokban alimentáris hiperlipidémiában., Metabolizmus, 4(1), 70., 2006 | Lugasi A., Blázovics A., Hagymási K., Kocsis I., Kéry Á.: Antioxidant effect of squeezed juice from black radish (Raphanus sativus L. var niger) in alimentary hyperlipidaemia in rats., Phytother Res. 9(7):587-591., 2005 | Lugasi A., Lebovics V., Kontraszti M., Stefanovits-Bányai É., Blázovics A.: A brokkoli antioxidáns hatásának vizsgálata patkányokban alimentáris hiperlipidémiában, . Magyar Táplálkozástudományi Társaság XXX. Vándorgyűlése, Eger, 2005. október 20-22., 2005 | Lugasi A.: Tumorprevenció növényi hatóanyagokkal: glükozinolátok, izotiocianátok, VI. Sümegi Orvosi Napok, Összefoglalók, 2005 | Lugasi A., Lebovics, V.K., Stefanovits-Bányai É., Blázovics A.: A brokkoli antioxidáns hatása alimentáris hiperlipidémiában patkányokban., Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság III. konferenciája, Összefoglalók, 2005 | Lugasi A., Rodler I.: Tumor prevenció növényi hatóanyagokkal: glükozinolátok, izotiocianátok, Magyar Epidemiológia, Supplementum, 2. 1. 13., 2005 | A. Lugasi, S. Kassai-Farkas T. Horváth, A. Blázovics: Possible prevention of gallstone formation: Effect of Raphacol bile-granule on lipid peroxidation characteristics in diabetic patients, Falk Symposium 146, Abstracts, Innsbruck, 2005. március 11-12., 2005 | Lugasi A., Varga T.: Nem-nutritív bioaktív növényi komponensek: A glükozinolátok étrendi forrásai és táplálkozás-élettani jelentőségük., Orvosi Hetilap, 147. 29. 1361-1368., 2006 | Varga T., Kertészné Lebovics V., Székely E., Blázovics A., Lugasi A.: Izoflavonoidokban gazdag szójakivonat hatása állatkísérletben alimentáris hiperlipidémiában., 7th International Conference on Food Science. Szeged, 2006. április 2-21., Proceedings on CD,, 2006 | Varga T., Kertészné Lebovics V., Székely E., Blázovics A., Lugasi A.: Szójakivonat antioxidáns hatásának vizsgálata alimentáris hiperlipidémiában, patkányokon., Metabolizmus, IV. 4. 317-318., 2006 | Varga T., Lebovics V. K., Székely E., Blázovics A., Lugasi A: In vivo antioxidant effects of soybean isoflavonoids in hyperlipidaemic rats., SAFE First International Conference “Nutrition and Food Safety: Evaluation of Benefits and Risks”, Budapest, 2006. június 11-14., 2006 |
|
|
|
|
|
|
Back »
|
|
|