|
Studying antioxidants in small fruits in relation to cultivars, locations and nitrogen status
|
Help
Print
|
Here you can view and search the projects funded by NKFI since 2004
Back »
|
|
List of publications |
|
|
Szenthe A., Stefanovits-Bányai É., Blázovics A., Sipos B. Z., Papp J.: Bogyósgyümölcsűek fajtaválasztásának szerepe táplálkozásunkban, XII. Növénynemesítési Tudományos Napok. 2006. március 7-8. Bp. Összefoglalók, 16.p., 2006 | Stefanovits-Bányai É., Stéger-Máté M., Balogh E., Boldoczky D., Ivanics J., Hegedűs A., Sipos B. Papp J.: Composition of fresh and frozen rapsberries and blackberries, 7th Regional Conference on environment and Health. Szeged, 2005. Jun. 17. Abstract 65., 2005 | Stefanovits-Bányai É., Blázovics A., Sárdi É., Hegedűs A., Sipos B.Z., Papp J: Néhány bogyósgyümölcs, mint természetes antioxidáns a táplálkozásunkban, Magyar Szabadgyökutató Társaság III. Konferenciája, Debrecen, 2005. okt.13-15. 39., 2005 | Papp J., Blázovics A., Stefanovits-Bányai É., Hegedüs A., Sárdi É., Sipos B.Z.: Bogyós gyümölcsök szerepe a szervezet antioxidáns státuszának kialakításában., Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak, Budapest, 220-221., 2005 | Stefanovits-Bányai É., Stéger-Máté M., Boldoczky D., Hegedüs A., Sipos B.Z., Papp J.: Bogyós gyümölcsfajok és fajták jelentősége táplálkozásunkban a téli időszakban., Lippay János-Ormos Imre-Vas Károly Tudományos Ülésszak, Budapest, 224-225., 2005 | Szenthe A., Stefanovits-Bányai É., Sipos B.Z., Papp J.: Berkenye kisfajok és a „Haschberg “ feketebodzafajta gyümölcsének táplálkozásélettani összehasonlítása néhány fontosabb beltartalmi jellemző alapján, Magyar Szabadgyökutató Társaság III. Konferenciája, Debrecen, 2005. okt.13-15. Előadás, 44., 2005 | Stefanovits-Bányai É., Hegedűs A., Blázovics A., Sárdi É., Sipos B.Z., Papp J.: Bogyós gyümölcsök szerepe táplálkozásunkban az ásványi elemek visszapótlásában, The 12th Symposium on Analytical and Environmental Problems. 2005. Szeged, szeptember 11. Poszter 43, 2005 | Szenthe A., Stefanovits-Bányai É., Stéger-Máté M., Boldoczky D., Balogh E., Engel R., Sipos B. Z., Papp J.: Nyár végén érő bogyósgyümölcsök friss fogyasztásának szerepe táplálkozásunkban, A VII. Nemzetközi Élelmiszertudományi Konferencia előadásainak és posztereinek összefoglalói. 115-116. p., 2006 | Máthé Á., Stefanovits-Bányai É., Blázovics A., Sipos B. Z., Szenthe A., Hegedűs A., Engel R., Papp J., Sárdi É.: Effect of the Antioxidant Acitivty and Element Content in Raspberry Fruits on Human Health, 27th. International Horticultural Congress & Exhibition, Abstracts, p. 84., 2006 | Máthé Á., Stefanovits-Bányai É., Blázovics A., Sipos B. Z., Szenthe A., Hegedűs A., Engel R., Papp J., Sárdi É.: Antioxidant Activity and Element Content in Elderberry Collected from Different Areas in Hungary, 27th. International Horticultural Congress & Exhibition, Abstracts, p. 91., 2006 | Stefanovits-Bányai É., Stéger-Máté M., Szenthe A., Balogh E., Boldoczki D., Ivanics J., Hegedűs A., Sipos B. Z., Papp J.: Friss és mélyhűtött málna és szeder beltartalmi értékei, MSzKT Munkaértekezlet összefoglalói 2006. szeptember 11. 21. p., 2006 | Szenthe A., Stefanovits-Bányai É., Stéger-Máté M., Boldoczky D., Balogh E., Engel R., Sipos B.Z., Papp J: Ősszel érő bogyósgyümölcsök friss fogyasztásának szerepe táplálkozásunkban, VII. Élelmiszertudományi Konferencia, Szeged, Összefoglalók: 115-116., 2006 | Sárdi É., Szenthe A., Tordai E., Nagy E., Papp J., Stefanovits-Bányai É.: Bogyós gyümölcsűek antioxidáns kapacitását befolyásoló beltartalmi értékek kapcsolata., XIII. Növénynemesítési Tudományos Napok, 2007. márc.12. Összefogl., 158., 2007 | Bencsik-Szenthe A., Stefanovits-Bányai É., Sipos B.Z., Papp J.: Feketebodza level- és virág magnéziumtartalmának változása nitrogen műtrágyázás hatására., 10. Magyar Magnézium Szimpózium. 2007. ápr. 12-13. Szeged. ISBN 978-963-9319-65-3. Összefogl. 41., 2007 | Balogh E., Boldoczki D., Hegedűs A., Papp J., Blázovics A., Stefanovits-Bányai É.: A bogyósgyümölcsök szerepe a korszerű táplálkozásban., A Magyar Szabadgyök Kutató Társaság IV. Kongresszusa. Pécs, 2007. okt. 11-13. Folia Hepatologica. ISSN 1419-1156. 11(3):43, 2007 | Balogh E., Boldoczki D., Hegedűs A., Papp J., Sipos B., Blázovics A., Stefanovits-Bányai É.: The role of berry fruits in Hungary’s food processing., Agrár és Vidékfejlesztési Szemle, 3(1):33., 2008 | Hegedűs A., Balogh E., Sipos B.Z., Papp J., Blázovics A., Stefanovits-Bányai É.: Variations in nutritional value among berry fruits produced in Hungary., XVI. FESPB. 2008. Tampere aud. 17-22. Physiologia Plantarum, FESPB Abstracts, 2008. 133. 3. P03-019., 2008 | Balogh E., Hegedűs A., Blázovics A., Papp, J., Czabai G.: Analitikai problémák a totál antioxidáns kapacitás meghatározásakor., XV. Symposium on Analytical and Environmental Problems. 2008. szept.22. Szeged, 2008 | Balogh Emőke: A bogyós gyümölcsök szerepe a korszerű táplálkozásban, Budapesti Corvinus Egyetem Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár (Diplomadolgozat), 2007 | Boldoczki Diána: A málna és a feketeszeder táplálkozásban betöltött szerepe, Budapesti Corvinus Egyetem Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár (Diplomadolgozat), 2007 | Trieb Gabriella: A termesztési körülmények egyes elemeinek hatása a fekete bodza antioxidáns-kapacitására, Budapesti Corvinus Egyetem Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár (Diplomadolgozat), 2008 | Balogh Emőke és Boldoczki Diána: A bogyós gyümölcsök fogyasztásának jelentősége a korszerű táplálkozásban., Budapesti Corvinus Egyetem TDK Konferencia, 2006 | Balogh Emőke és Boldoczki Diána: A bogyós gyümölcsök fogyasztásának jelentősége a korszerű táplálkozásban., Budapesti Corvinus Egyetem Országos TDK Különdíj, 2007 | Stefanovitsné Bányai Éva: A bogyós gyümölcsök szerepe a szervezet antioxidáns státuszára., Budapesti Corvinus Egyetem (beadás 2006, védés 2007) habilitáció, 2007 | Stefanovitsné Bányai Éva: Kertészeti növények antioxidáns kapacitásának vizsgálata, MTA doktori értekezés, Budapest, 2008 | Ácsné Polgár Éva: Szamócafajták vizsgálata és értékelése, Budapesti Corvinus Egyetem Entz Ferenc Könyvtár és Levéltár (Szakdolgozat), 2008 | Stefanovits-Bányai É., Hegedűs A., Blázovics A., Sárdi É., Sipos B.Z., Szenthe A., Engel R., Papp J.: Bogyós gyümölcsök szerepe táplálkozásunkban az ásványi elemek visszapótlásában, The 12th Symposium on Analytical and Environmental Problems, Szeged, 2005. ISBN 963-219-675-9. Proceedings, 400-404., 2005 | Stefanovits-Bányai É., Blázovics A., Hegedűs A., Engel R., Sipos B. Z., Szenthe A., Sárdi É., Papp J.: A szamóca és a málnafogyasztás szerepe a szervezet antioxidáns státuszának kialakításában, Kertgazdaság, 38(1):19-26., 2006 | Szenthe A., Stefanovits-Bányai É., Stéger-Máté M., Boldoczky D., Balogh E., Engel R., Sipos B.Z., Papp J: Ősszel érő bogyósgyümölcsök friss fogyasztásának szerepe táplálkozásunkban, VII. Élelmiszertudományi Konferencia, Szeged, ISBN 963 482 577 X Proceedings CD ROM 1-6.p., 2006 | Szenthe A., Stefanovits-Bányai É., Blázovics A., Hegedűs A., Engel R., Sipos B. Z., Sárdi É., Papp J.: Influence of strawberry and raspberry consumption ont he antioxidant status of human body, International Journal of Horticultural Sciences. 12(3):109-113, 2006 | Szenthe, A., Sipos, B. Z., Papp, J., Hegedűs, A., Stefanovics-Bányai, É.: Intake of mineral nutritive elements with consumption of different berry cultivars., „Trace elements int he food chain” Proceedings, International Symposium on trace elements in the food chain. Bp. 25-27th May 2006., 2006 | Balogh E., Boldoczki D., Hegedűs A., Papp J., Sipos B., Stefanovits-Bányai É: Az érzékszervi vizsgálatok szerepe az egészségtudatos táplálkozásban., Erdélyi Múzeum-Egyesület kiadványa. 21-25. ISBN 978-973-8231-75-7., 2007 | Tordai E., Nagy E., Stefanovits-Bányai É., Papp J., Blázovics A., Sárdi É.: The effect of different berries in human nutrition., International Journal of Horticultural Science 13(3):147-151. ISSN 1585-0404, 2007 | Balogh E., Boldoczki D., Hegedűs A., Papp J., Sipos B., Stefanovits-Bányai É.:: Az érzékszervi vizsgálatok szerepe az egészségtudatos táplálkozásban, XIII. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszaka, 2008. Kolozsvár, Márc.14-15. ISBN 978-973-8231-75-7. Erdélyi Múzeum-Egyesület kiadványa. 21-25., 2008 | Hegedus A., Balogh E., Engel R., Sipos B.Z., Papp J., Blázovics A., Stefanovits-Bányai É.: Comparative Nutrient Element and Antioxidant Characterization of Berry Fruit Species and Cultivars Grown in Hungary, HortScience 43(6):1711-1715, 2008 |
|
|
|
|
|
|
Back »
|
|
|