|
Theoretical and experimental investigation and optimization of membrane processes
|
Help
Print
|
Here you can view and search the projects funded by NKFI since 2004
Back »
|
|
List of publications |
|
|
Ivetta Vincze, Éva Stefanovits-Bányai, Gyula Vatai: Concentration of sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) juice with membrane separation, PERMEA International Congress, Proceedings, p.28., 2005 | Vincze Ivetta, Vatai Gyula: Homoktövis-lé besűrítése membránszűréssel, Membrántechnika, 2005. október, 38-47. o., 2005 | Vincze Ivetta, Stefanovitsné Bányai Éva, Vatai Gyula: Membránszűrés alkalmazása a homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) lé besűrítésénél, Lippay Ormos Vas Tudományos Ülésszak, Budapest, 2005. október 19-20. Konf. Kiadvány 280-281. o., 2005 | Horváth Szabina: Fekete ribizli-lé besűrítése nanoszűréssel, Budapesti Corvinus Egyetem, 2006 | Zelenyánszky Anna: Homoktövis-lé besűrítésnek vizsgálata fordított ozmózissal, Budapesti Corvinus Egyetem, 2006 | Ivetta Vincze, Éva Stefanovits-Bányai, Gyula Vatai: Element composition of seabuckthorn (Hippophae rhamnoides L.) juice concentrated by membrane filtration, 7 th International Symposium on Metal elements in enviroment, medicine and biology, 06-08. 11. 2006. Proceedings, p. 339-342., 2006 | Kozák Áron, Kiss István, Vatai Gyula, Békássy-Molnár Erika: Multi-step membrane process for producing concentrated fruit juices, HUNN-Hungarian Network of Excellent Centres on Nanosciences, Sixth Framework, Book of Abstracts, p. 14., 2006 | Szilvia Banvolgyi, Szabina Horvath, Erika Bekassy-Molnar, Gyula Vatai: Concentration of blackcurrant (Ribes nigrum L.) juice with nanofiltration, Desalination 200, No 1-3, p. 535-536., 2006 | Ivetta Vincze, Éva Stefanovits-Bányai, Gyula Vatai: Using nanofiltration and reverse osmosis for the concentration of seabuckthorn (Hippophae rhamnoides L.) juice, Desalination, Volume 200, Issues 1-3, p 528-530., 2006 | Áron Kozák, Attila Rektor, Gyula Vatai: Integrated large-scale membrane process for producing concentrated fruit juices, Desalination 200, p. 540–542, 2006 | Ivetta Vincze, Éva Stefanovits-Bányai, Gyula Vatai: Concentration of sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) juice with membrane separation, Separation and Purification Technology; elfogadva 2006. június 30.; on-line elérhető, 2006 | Bánvölgyi Szilvia, Horváth Szabina, Békássyné Molnár Erika, Vatai Gyula: Feketeribizlilé (Ribes nigrum L.) koncentrálása nanoszűréssel, Olaj, szappan, kozmetika 55, No 2. p.61-64., 2006 | Vincze Ivetta, Zelenyánszki Anna, Vatai Gyula: Examination of the concentration of sea-buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) juice with reverse osmosis, 7th International Conference on Food Science. Proceedings p. 52-53., 2006 | Vincze Ivetta, Stefanovitsné dr Bányai Éva, Vatai Gyula: Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) lé sűrítmény előállítása membránszűréssel, Olaj, Szappan, Kozmetika, 2006. LV. Évfolyam, 3. szám, 2006 | Bánvölgyi Szilvia, Horváth Szabina, Békássy-Molnár Erika, Vatai Gyula: The examination of concentration of black currant (Ribes nigrum L.) juice by nanofiltration, 7th International Conference on Food Science. Proceedings p. 46-47., 2006 | Kozák Áron, Vatai Gyula: Concentration of black currant juice with osmotic distillation in laboratory scale, 7th International Conference on Food Science. Proceedings p. 156-157., 2006 | Bánvölgyi Szilvia, Kiss István, Békássy-Molnár Erika: Nanofiltration for the concentration of valuable components in blackcurrant juice, HUNN-Hungarian Network of Excellent Centres on Nanosciences, Sixth Framework, Book of Abstracts, p. 13., 2006 | Bánvölgyi Szilvia, Horváth Szabina, Békássyné Molnár Erika, Vatai Gyula: Feketeribizli ital előállítása nanoszűréssel, Műszaki Kémiai Napok ’06, Veszprém, Konferencia kiadvány p.: 201., 2006 | Vincze Ivetta, Stefanovitsné dr Bányai Éva, Vatai Gyula: Homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) lé sűrítmény minőségének javítása membránszűréssel, XV. Élelmiszer Minőségellenőrzési Tudományos Konferencia; Debrecen, 2006. március 29-31., 2006 | Bánvölgyi Szilvia, Békássyné Molnár Erika, Vatai Gyula: Feketeribizli lé előszűrése és elősűrítése membrántechnikával, MTA-AMB 2007. évi XXXI. Kutatási és Fejlesztési Tanácskozása, konferencia-kiadvány 51-55. o., 2007 | Bánvölgyi Szilvia, Horváth Szabina, Békássyné Molnár Erika, Vatai Gyula: Feketeribizli-sűrítmény előállítása membrántechnika alkalmazásával, „Lippay-Ormos-Vas” Tudományos Ülésszak, Konferencia-kiadvány 204. o, 2007 | Szilvia Bánvölgyi, Erika Békássy-Molnár, Gyula Vatai: Combined Membrane Technology for Prefiltration and Preconcentration of Blackcurrant Juice, 5th International Congress on Food Technology. Proceedings addendum pp 674-680., 2007 | Szilvia Bánvölgyi, Szabina Horváth, Erika Békássy-Molnár, Gyula Vatai: Processing of blackcurrant (Ribes nigrum L.) juice by ultrafiltraion and reverse osmosis, PERMEA International congress, Konferencia-kiadvány (CD), 2007 | Szilvia Bánvölgyi, Áron Kozák, Erika Békássy-Molnár, Gyula Vatai: Concentration of elderberry (Sambucus nigra L.) juice by integrated membrane process, PERMEA International Congress, CD, 2007 | András Román, Erika Békássy-Molnár, Gyula Vatai: Concentration of sugar model solutions with low pressure nanofiltration, PERMEA International Congress, CD, 2007 | Fogarassy Eszter, Galambos Ildikó, Bekassy-Molnar Erika, Vatai Gyula: Treatment of high arsenic content wastewater by membrane filtration, PERMEA International Congress, Konferencia kiadvány (CD), 2007 | Fogarassy Eszter, Békássy-Molnár Erika, Vatai Gyula: Feketeribizli ecet gyártás, Műszaki Kémiai Napok ’07, Konferencia összefoglaló, 2007 | Kozák Áron, Vatai Gyula: Bogyós gyümölcslevek besűrítése ozmotikus desztillációval laboratóriumi méretben, MTA-AMB 2007. évi XXXI. Kutatási és Fejlesztési Tanácskozása, konferencia-kiadvány 65-69. o., 2007 | Áron Kozák, Erika Békássy-Molnár, Gyula Vatai: Production of black-currant juice concentrate by using membrane distillation, PERMEA International Congress, Konferencia kiadvány (CD), 2007 | Áron Kozák, Erika Békássy-Molnár, Gyula Vatai: Application of osmotic distillation for production of elder-berry juice concentrate in laboratory scale, PERMEA International Congress, Konferencia kiadvány (CD), 2007 | Kozák Áron, Békássy-Molnár Erika, Vatai Gyula: Feketeribizli lé besűríthetőségének vizsgálata félüzemi méretben, „Lippay-Ormos-Vas” Tudományos Ülésszak, Konferencia kiadvány 230-231.o., 2007 | Attila Rektor, Áron Kozák, Gyula Vatai, Erika Békássy-Molnár: Pilot plant RO-filtration of grape juice, Separation and Purification Technology 57 473-475, 2007 | Ivetta Vincze, Éva Bánfi, Áron Kozák, Gyula Vatai: From the plantation to the table: using complex membrane process for the concentration of sea buckthorn (Hippophea rhamnodies L.) juice, PERMEA International Congress, Konferencia kiadvány (CD), 2007 | Ivetta Vincze, Gyula Vatai: Clarification of different fruit juices with microfiltration, PERMEA International Congress, Konferencia kiadvány (CD), 2007 | Áron Kozák, Szilvia Bánvölgyi, Ivetta Vincze, István Kiss, Erika Békássy-Molnár, Gyula Vatai: Comparison of integrated large-scale and laboratory-scale membrane processes for the production of black currant juice concentrate, Chemical Engineering and Processing 47:1171-1177, 2008 | Horváth Szabina: Membránműveletek integrált alkalmazása feketeribiszke-lé kíméletes koncentrálására, Budapesti Corvinus Egyetem, 2007 | Bánfi Éva: Az ültetvénytől az asztalig – Komplex membrántechnika alkalmazása homoktövislé besűrítésére, Budapesti Corvinus Egyetem, 2007 | Gáspár Igor, Román András, Vatai Gyula: Tejsavó mikroszűrésének intenzifikálása statikus keverővel, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya, Agrárműszaki Bizottság XXXII. Kutatási és fejlesztési tanácskozás Nr. 32, 1. kötet, 111-115. o., 2008 | Hornyák L., Márki E., Vatai Gy., N. Marjanovic, S. Kravic: Pervaporációs membránok alkalmazhatóságának vizsgálata aromakomponensek kinyerésére folyékony élelmiszerekből, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya, Agrárműszaki Bizottság XXXII. Kutatási és fejlesztési tanácskozás Nr. 32, Konf. kiadvány 158-162. o., 2008 | Hornyák László, Márki Edit, Vatai Gyula: Pervaporációs membránok vizsgálata aromaanyagok kinyerésére modelloldatokból, MÉTE XVII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia. Konferencia kiadvány 75. o., 2008 | Horváth Szabina, Bánvölgyi Szilvia, Békássyné Molnár Erika, Vatai Gyula: Feketeribiszke-lé koncentrálása membrántechnikával és a folyamat matematikai modellezése, Műszaki Kémiai Napok ’08, Konferencia-kiadvány 319. o., 2008 | Horváth Szabina, Molnár Zsuzsanna, Bánvölgyi Szilvia, Békássyné Molnár Erika, Vatai Gyula: Feketeribiszke-lé kíméletes koncentrálása membránműveletekkel, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya, Agrárműszaki Bizottság XXXII. Kutatási és fejlesztési tanácskozás Nr. 32, 1. kötet, 119-123. o., 2008 | Kozák Áron, Cai Jinxing, Vatai Gyula: Modelloldatok besűrítése anyagátadási membránműveletekkel, Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományok Osztálya, Agrárműszaki Bizottság XXXII. Kutatási és fejlesztési tanácskozás Nr. 32, 1. kötet, 47-48. o., 2008 | Molnár Zsuzsanna: Feketeribizli-lé kíméletes előszűrése és elősűrítése membránszűréssel, MÉTE XVII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia. Konferencia kiadvány 72. o., 2008 | Molnár Zsuzsanna: Membránszűrési eljárások alkalmazása feketeribiszke és málnalé kíméletes koncentrálására, Budapesti Corvinus Egyetem, 2008 | Szabolcs Kertész, Nóra Pap, Szilvia Bánvölgyi, Ivetta Vincze, Gyula Vatai, Zsuzsanna László, Sándor Beszédes, Cecilia Hodúr: Hyperfiltration of Ribes nigrum juice, Review of Faculty of Engineering, 56. p., 2008 | Biacs Péter, Békássyné Molnár Erika, Mester László, Vatai Gyula: A membrántechnika élelmiszeripari alakalmazásának kutatása Magyarországon, Élelmezési Ipar 2008/10, 2008 | Mora Molina Jesus, Vatai Gyula, Fogarassy Eszter, Bekassy-Molnar Erika: Application of membrane filtration to wastewater desalination, Progress in Agricultural Engineering Science 4. p.77-92., 2008 | Igor Gáspár, András Koris, József Csanádi, Gyula Vatai: Effect of operating parameters on the retention of whey components using microfiltration, International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business (ICoSTAF2008) Proceedings 189. p., 2008 | László Hornyák: Recovery of aroma compounds from model solution by pervaporation membrane, International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business (ICoSTAF2008) Proceedings 191. p., 2008 | Szilvia Banvolgyi, K. Savas Bahceci, Erika Bekassy-Molnar, Gyula Vatai: Economic procedure for the concentration of valuable components in red wine, International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business (ICoSTAF2008) Proceedings 194. p., 2008 | Szabina Horváth, András Román, Erika Békássy-Molnár, Gyula Vatai: Forwarded osmosis concentration of sugar model solutions with nanofiltration membranes, International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business (ICoSTAF2008) Proceedings 208. p., 2008 | Gyula Vatai,Feramuz Ozdemir,Erika Bekassy-Molnar,Szilvia Banvolgyi,Aron Kozak,Szabina Horvath,Ayhan Topuz,Nedim Tetik,Hilal Sahin,Cuneyt Dincer,Kubra Sultan Ozdemir,Mehmet Torun,Istvan Kiss: Concentration of red currant juice by complex membrane process technology and analytical evaluation of the products, International Conference on Science and Technique in the Agri-Food Business (ICoSTAF2008) Proceedings 224. p., 2008 | Áron Kozák, Erika Békássy-Molnár, Gyula Vatai: Production of black-currant juice concentrate by using membrane distillation, Desalination, közlésre elfogadva, 2008 | Szilvia Bánvölgyi, Szabina Horváth, Éva Stefanovits-Bányai, Erika Békássy-Molnár, Gyula Vatai: Integrated membrane process for blackcurrant (Ribes nigrum L.) juice concentration, Desalination, 241 p. 281-287., 2009 | Molnár Zsuzsanna: Membránszűrési eljárások alkalmazása feketeribizli-lé koncentrálására, Budapesti Corvinus Egyetem, 2008 | Hornyák László: Aromakomponensek kinyerése pervaporációs membrán alkalmazásával, Budapesti Corvinus Egyetem, 2008 | Váné Dorottya, Koris András, Vatai Gyula: Nyers növényolaj membránszűréses foszfatid-mentesítésének számítógépes modellezése, „Lippay-Ormos-Vas” Tudományos Ülésszak, Konferencia-kiadvány 244. o, 2007 | Román András, Wang Jianming, Csanádi József, Hodúr Cecília, Vatai Gyula: Édes savó nanoszűrésének kísérleti vizsgálata és a folyamat modellezése, MTA-AMB 2007. évi XXXI. Kutatási és Fejlesztési Tanácskozása, konferencia-kiadvány 60-64. o., 2007 | Igor Gáspár, Xianguo Hu, Gyula Vatai, Erika Békássy-Molnár: Energetic analysis and optimal parameters for concentration of oil-in-water emulsion using membrane filtration combined with static mixer, CD-ROM, 2007 | Gáspár Igor, Koris András, Yuefei Wang, Vatai Gyula: Áramlási viszonyok modellezése olaj-víz emulzió membránszűrésénél, „Lippay-Ormos-Vas” Tudományos Ülésszak, Konferencia-kiadvány 216. o, 2007 |
|
|
|
|
|
|
Back »
|
|
|