|
Antioxidant capacity of fresh and processed fruits, identification and biosynthesis of their antioxidant compounds
|
Help
Print
|
Here you can view and search the projects funded by NKFI since 2004
Back »
|
|
List of publications |
|
|
Rácz, A.; Papp, N.; Balogh, E.; Fodor, M.; Héberger K.: Comparison of antioxidant capacity assays with chemometric methods., Analitical Methods,. 7. 4216-4224., 2015 | PappN., Blázovics A., Fébel H., Salido S., Altarejos J., Fehér E., Kocsis I., Szentmihályi K., Abrankó L., Hegedűs A., Stefanovits-Bányai É.: Antihyperlipidemic effects of sour cherries characterized dy different in vitro antioxidant power and polyphenolic composition, Plants Food Hum Nutr, 2015. 70. 408-413., 2015 | Papp Nóra:: Csonthéjas gyümölcsök antioxidáns kapacitásának és a meggy polifenol-mintázatának vizsgálata. Debrecen, Nyilvános védés 2015. február 24., Debrecen, 2014 | Papp N., Szabó T., Nyéki J., Stefanovits-Bányai É., Hegedűs A.:: Antioxidant capacity anf total polyphenolic content in quince (Cydonia oblonga Mill.), International Journal of Horticultural Science, 19(3-4) 33-35., 2013 | Hegedűs A., Papp N., Stefanovits-Bányai É.:: A review of nutritional value and putative health-effects of quine (Cydonia oblonga Mill.) fruit., International Journal of Horticultural Science, 19(3-4) 29-32., 2013 | Furulyás D., Keszti Sz., Engelhardt T., Mohácsi-Farkas Cs., Stefanovits-Bányai É., Hegedűs A., Papp N., Stégerné-Máté M.:: Antibakterial effects of sour cherry and sea buckthorn., 21st Internetional Symposium on Analytical and Environmental Problems, 2015. sept. 28. Szeged, Ed:: Alapi T., Ilis I. ISBN: 978-963-306-411-5. 336-340., 2015 | Rácz G., Alam MR., Albert K., Papp N., Koris A., Di Matteo M., Vatai Gy:: Estimation of overall mass transfer coefficient in osmotic distillation for gentle sour cherry juice concentration, Food Science Confernce 2013-with research for the success of Darányi program, 93-96., 2013 | Furulyás D., Nagy O., Papp N., Stefanovits-Bányai É., Stéger Máté M.:: Possibilities of complex food processing of quince., 21st Internetional Symposium on Analytical and Environmental Problems, 2015. sept. 28. Szeged, Ed:: Alapi T., Ilis I. ISBN: 978-963-306-411-5. 341-344., 2015 | Pfeiffer, P., Pedryc, A., Papp, N., Abrankó, L., Stefanovits-Bányai, É., Hegedűs, A.: Molecular genetics of the flavonoid biosynthesis in two apricot genotypes., XV International Symposium on Apricot Breeding and Culture, 20–24 June 2011, Yerevan, Armenia. Abstract book, 1 page., 2011 | Szikriszt, B., Papp, N., Taller, D., Halász, J., Nyéki, J., Szabó, Z., Stefanovits-Bányai, É., Hegedűs, A.: Preliminary evaluation of breeding perspectives of Ukrainian sweet cherry cultivars: nutraceutical properties and self-incompatibility., International Journal of Horticultural Science, 17(1–2): 7–11., 2011 | Papp, N., Szőke, F., Szabó, Z., Nyéki, J., Stefanovits-Bányai, É., Hegedűs, A.: Preliminary evaluation of selected Prunus spinosa and P. insititia genotypes for their nutraceutical properties., International Journal of Horticultural Science, 17(4–5): 19–22., 2011 | Hegedűs, A., Pfeiffer, P., Papp, N., Abrankó, L., Pedryc, A., Stefanovits-Bányai, É.: Accumulation of antioxidants in apricot fruit through ripening: characterization of a genotype with enhanced functional properties., Biol. Res., 44: 339–344. IF 0,67, 2011 | Pfeiffer P., Hegedűs A.: A gyümölcsök flavonoidbioszintézisének molekuráris genetikai vizsgálata: szakirodalmi áttekintés., Kertgazdaság, 44: 78-88., 2012 | Abranko, L.; Nagy, Á.; Hegedűs, A.,: Genistein izoflavon: egy ismeretlen ismerős a meggyben (Prunus cerasus L.), In /MKE 1. Nemzeti Konferencia/, Adányiné Kisbocskói, N.; Wölfling, J., Eds. Magyar Kémikusok Egyesülete: Sopron, 2011; p 50. (ISBN 978-963-9970-11-3), 2011 | Abrankó, L.; Nagy, Á.; Hegedűs, A.: Identification of genistein isoflavone glycoconjugates in special sour cherry cultivars, International Conference on Polyphenols and Health, ICPH 2011, Barcelona 2011., 2011 | Nagy, Á.; Hegedűs, A.; Abrankó, L.: Profiling of flavonoids in Hungarian Apricot (Prunus armeniaca L.) using liquid chromatography-mass spectrometry, XVI. Euroanalysis, Beograde, 2011., 2011 | Nagy, Á.; Hegedűs, A.; Abranko, L.,: Magyarországon termesztett kajszik (Prunus armeniaca L.) flavonoid-készletének feltérképezése HPLC-ESI-MS/MS módszerrel., In /MKE 1. Nemzeti Konferencia/, Adányiné Kisbocskói, N.; Wölfling, J., Eds. Magyar Kémikusok Egyesülete: Sopron, 2011; p 244. (ISBN 978-963-9970-11-3), 2011 | Hegedűs, A.; Stefanovitsné Bányai, É.:: Természetes antioxidáns-forrásunk: a gyümölcs., Debreceni Egyetem, AGTC Kutatási és Fejlesztési Intézet, Debrecen. ISBN 978-615-5183-26-3., 2012 | Pfeiffer, P; Pedryc, A; Papp, N; Abrankó, L; Stefanovits-Bányai, É; Hegedűs, A.: Molecular genetics of the flavonoid biosynthesis in two apricot genotypes., Acta Hort. (ISHS), 966: 107-111., 2012 | Racz, G., Papp, N., Hegedűs, A., Szabó, Z., Nyéki, J., Szabó, T., Stefanovits-Bányai, É., Vatai, Gy.: Concentration of ‘Oblachinska’ sour cherry juice using osmotic distillation., International Journal of Horticultural Science, 18(1): 31-34., 2012 | Pfeiffer P., Hegedűs A.: gyümölcsök flavonoidbioszintézisének molekuláris genetikai vizsgálata (Review)., Kertgazdaság, 44: 78-88., 2012 | Nagy, Á., Abankó, L: iquid chromatography-high-resolution mass spectrometric profiling of chlorogenic acids in green coffee beans of Coffea arabica L., Austrian-Hungarian Bilateral Informal Meeting, 2012. Sept. 12-14., Podesdorf, Austria, 2012 | Szilvássy B., Abrankó L.: Izomer aglikonokkal rendelkező flavonoid-glikokonjugátumok tömegspektrometriás profilozása,, MKE Tömegspektromeriás Társaság szakmai nap (meghívott előadás),, 2012 | Nagy Á., Abrankó L.: Zöld kávébab (Coffea Arabica L.) kinasav-származékainak folyadékkromatográfiás-tömegspektrometriás feltérképezése.,, Táplálkozástudományi Kutatások II konferencia, Kaposvár,, 2012 | Dorkó L., Stégerné Máté M., Abrankó L.: Bodzalé, mint természetes élelmiszerszínezék.,, Táplálkozástudományi Kutatások II konferencia, Kaposvár,, 2012 | Papp N., Stefanovits-Bányai É., Hegedűs A., Kleiner D., Blázovics A., Szabó Z., Altarejos J., Salido S: Magyar meggyfajták bioaktív komponenseinek meghatározása ABTS-HPLC-DAD kapcsolt technikával., Magyar Szabadgyökkutató Társaság Munkaértekezlet, Budapest, 2012 | Süle K., Fébel H., Fehér E., Papp N., Blázovics A., Stefanovits-Bányai É.,Szentmihályi K.:: A meggy bioaktív anyagainak és fémelemtartalmának hatása a zsírmájban. Magyar meggyfajták bioaktív komponenseinek meghatározása ABTS-HPLC-DAD kapcsolt csolt technikával., Magyar Szabadgyökkutató Társaság Munkaértekezlet, Budapest, 2012 | Papp N., Hegedűs V., Blázovics A., Fébel H., Szentmihályi K., Fehér E., Kocsis I., Salido S., Kleiner D., Hegedűs A., Stefanovits-Bányai É.:: A meggy bioaktív komponenseinek lipidcsökkentő hatása, Magyar Szabadgyökkutató Társaság Munkaértekezlet, Budapest, 2012 | Kapás M., Papp N., Hegedűs A., Stefanovits-Bányai É., Majer P., Gergely A., Hideg É.:: Meggyfajták (Cerasus vulgaris L. Mill. Antioxidáns kapacitásának összehasonlítása., LIV. Georgikon Napok, Keszthely, 2012 | Papp N., Hegedűs A., Stefanovits-Bányai É., Szabó Z., Altarejos J., Salido S.:: Módszerfejlesztés meggyfajták antioxidáns kapacitással rendelkező vegyületeinek meghatározásához., LIV. Georgikon Napok, Keszthely, 2012 | Szikriszt Bernadett: A cseresznye S-lókuszának variabilitása a géncentrumban, BCE KTK, 2012 | Taller Dénes: Ukrán cseresznyefajták funkcionális nemesítési programbeli felhasználhatóságának értékelése, BCE KTK, TDK dolgozat, 2012 | Taller Dénes: Ukrán cseresznyefajták funkcionális nemesítési programbeli felhasználhatóságának értékelése, BCE KTK, diplomadolgozat, 2012 | Kapás Mariann: A cseresznye- és meggyfajták gyümölcsének antioxidáns hatásában megnyilvánuló genetikai variabilitás jellemzése, BCE KTK szakdolgozat, 2012 | Hegedűs, A., Taller, D., Papp, N., Szikriszt, B., Ercisli, S., Halász, J., Stefanovits-Bányai, É.: Fruit antioxidant capacity and self-incompatibility genotype of Ukrainian sweet cherry (Prunus avium L.) cultivars highlight their breeding prospects, Euphytica, 191: 153–164., 2013 | Süle K., Fehér E., Blázovics A., Fébel H., Papp N., Mátis E., May Z., Stefanovits-Bányai É., Szentmihályi K.: Changes in metal homeostasis in experimentally induced fatty liver by the effect of sour cherry consumption, Eur. Chem.Bull. 1(19): 360-363., 2012 | Halász J., Szabó Z., Pedryc A., Stefanovits-Bányai É., Hegedűs A.: Recent scientific achievements to promote apricot culture in Hungary and elsewhere. Invited lecture., Proceedings of the 4th Conference „Innovation in fruit growing“, Belgrade, 2013. ISBN 978-86-7834-171-7. pp. 123-135., 2013 | Nagy Á., Besnyő D., Hegedűs A., Abrankó L.: Comprehensive screening of polyphenol content of apricot fruits (Prunus armeniaca) cultivated in Hungary, Budapest, 2013.11.07-2013.11.08. Food Science Conference 2013 - With research for the success of Darányi Program, Book of proceedings, Budapesti Corvinus Egyetem Élelmisz, 2013 | Kleiner D., Mátis E., Papp N., Hegedűs V., Sárdi É., Hegedűs A., Fébel H., Blázovics A.: How does cherry-treatment modify the transmethylation ability in alimentary induced fatty liver of rats?, Hungarian Medical Association of America, 6th Annual Meeting. Balatonfüred, Magyarország, 2013.08.16-2013.08.17. pp. 59-60., 2013 | Hegedűs A., Papp N., Abrankó L., Blázovics A., Fébel H., Stefanovits-Bányai É.: Gyümölcsök szerepe a korszerű táplálkozásban, Természetes hatóanyagok a modern orvoslásban (Szerk.: Blázovics A., Mézes M.). Szent István Egyetemi Kiadó, Gödöllő. ISBN 978-963-269-412-2. pp. 81-85., 2014 | Taller D., Hegedűs A., Szikriszt B.: Ukrán cseresznyefajták funkcionális nemesítési programbeli felhasználhatóságának értékelése., In: Pénzes B. és mts. XXXI. OTDK Agrártudományi Szekció: Pályaművek összefoglalói konferencia-kötet, Budapest, Magyarország, 2013.04.03-2013.04.05. BCE, p. 230., 2013 | Papp Nóra, Kapás Mariann, Gergely Anita, Szabó Zoltán, Hegedűs Attila, Stefanovits-Bányai Éva: Az évjárat hatása a meggy antioxidáns kapacitására és összes polifenol-tartalmára., XIX. Növénynemesítési Tudományos Napok, 2013. márc.07. ISBN 978-963-9639-50-8. abs. 127., 2013 | Szigeti F., Stefanovits-Bányai É., Hegedűs A., Papp N., Kiskó G., Engelhardt T., Mohácsi-Farkas Cs.: Különböző birsalma fajták (Cydonia oblonga Mill.) antimikrobás hatásának vizsgálata patogén baktériumok esetén, A Magyar Táplálkozástudományi Társaság XXXVIII. Vándorgyűlése, Eger 2013. október 3-5., 2013 | Papp Nóra, Kapás Mariann, Gergely Anita, Szabó Zoltán, Hegedűs Attila, Stefanovits-Bányai Éva: Az évjárat hatása a meggy antioxidáns kapacitására és összes polifenol-tartalmára., XIX. Növénynemesítési Tudományos Napok, 2013. márc.07. ISBN 978-963-9639-50-8. abs. 127., 2013 | Hegedűs, A., Papp. N., Pfeiffer P., Szabó T., Nyéki J., Szabó Z., Stefanovits-Bányai É.: Szuper-meggyekkel az elhízás ellen, Kecel, 2013. június 7., 2013 | Hegedűs, A., Papp, N., Abrankó, L., Stefanovits-Bányai, É.: Finom orvosság-e a gyümölcs? A legújabb tudományos eredmények meglepő egészségügyi hatásokkal társítják a gyümölcsfogyasztást., IX. International Conference for the Promotion of the Consumption of Fruit and Vegetables, 2013. szeptember 20-21, Hungexpo, G pavilon, Budapest, 2013 | Hegedűs A., Papp N., Nagy Á., Szabó T., Szabó Z., Nyéki J., Stefanovits-Bányai É.: A birs táplálkozás-élettani értékei., A birs termesztése. Biodiverzitás a gyümölcstermesztés szolgálatában, Újfehértó, 2013. november 13., 2013 | Gergely Anita: A kajszi és az őszibarack egészségi hatását befolyásoló néhány beltartalmi érték variabilitásának jellemzése, Budapesti Corvinus Egyetem, Genetika és Növénynemesítés Tanszék, 2014 | Szigeti Fruzsina: Különböző birsalma fajták antimikrobás hatásának vizsgálata impedimetriás mérőműszer segítségével, Budapesti Corvinus Egyetem, Alkalmazott Kémia Tanszék, 2014 | Chethana Kumar Arekatte: Influence of Temperature during Concentration of Sour Cherry Juice by using Vacuum Membrane Distillation, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszeripari Műveletek Tanszék, 2013 | MdRizvi Alam: Concentration of sour cherry juice by using integrated membrane processes, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszeripari Műveletek Tanszék, 2013 | Abrankó, L.; Nagy, Á.; Szilvássy, B.; Stefanovits-Bányai, Éva.; Hegedűs, A.:: Genistein isoflavone glycoconjugates in sour cherry (Prunus cerasus L.) cultivars., Food Chemistry,2015,166:(1) pp. 215-222., 2015 | Neményi, A.; Stefanovits-Bányai, É.; Burján. S.S.; Pék. Z.; Hegedűs, A.; Gyuricza, Cs.; Helyes, L.:: Seasonal variation in Total Antioxidant Capacity and Total Phenolic Content of Leaves of Phyllostachys Taxa using Different Extraction methods., Not. Bot. Horti. Agrobo. 2014. 42.(1) 43-50., 2014 | Koczka, N.; Móczár, Zs.; Stefanovits-Bányai, É.; Ombódi, A.:: Differences in antioxidant properties of ginkgo leaves collected from male and female trees., Acta Pharm. 65 (2015) xx–xx DOI: 10.1515/acph-2015-0001, 2015 | Koczka, N.; Ombódi, A.; Móczár, Zs.; Stefanovits-Bányai, É.:: Total phenolic content and antioxidant capacity of ginkgo teas, Acta Alimentaria, An International Journal of Food ScienceIt was accepted on Feb 17, 2015 Ref.: Ms. No. AAlim_2014_270R1, 2015 | Makovics-Zsohár, N.; Hegedűs, A.; Stefanovits-Bányai, É.; Rédei, R.; Papp, N.:: The antioxidant capacity of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) berries dependent on the genotype and harvest., International Journal of Horticultural Science, 2014. 3-4. 27-30., 2014 | Gergely, A.; Papp, N.; Stefanovits-Bányai, É.; Hegedűs, A.; Rábai, M.; Szentmihályi,K.:: Assessment and examination of mineral elements in apricot (Prunus armeniaca L.) cultivars: a special attention to selenium and other essential elements, Eur. Chem. Bull. 2014.3 (8) 760-762., 2014 | Papp, N.;, Nyéki, J.; Szabó, Z.; Szabó, T.; Szilvássy, B.; Stefanovits-Bányai, É.; Pfeiffer, P.:: Hungarian sour cherries are fruits beyond the berries: Identification of genotypes with outstanding antioxidant properties., Acta Horticulturae 2014. 1020. 365-370., 2014 | Makovics-Zsohár, N.; Hegedűs, A.; Stefanovits-Bányai, É.; Rédei, R.; Papp N.:: Magyarországon termesztett néhány homoktövis (Hippophae Rhamnoides L.) fajta antioxidáns kapacitásának jellemzése., The 20th Int. Symp. On Analitical and Environmental problems, Szeged, 2014. szeptember 22. 39-42., 2014 | Hegedűs, A.; Papp, N.; Abrankó, L.; Blázovics, A.; Fébel, H.; Stefanovits-Bányai, É.:: Gyümölcsök szerepe a korszerű táplálkozásban., TERMÉSZETES HATÓANYAGOK A MODERN ORVOSLÁSBAN. 2014. 81-85. ISBN 978-963-269-412-2. szerk.: Blázovics Anna, Mézes Miklós, 2014 | Abrankó, L.; Nagy, Á.; Szilvássy, B.; Stefanovits-Bányai, É.; Hegedűs A.:: Genistein isoflavone glycoconjugates in sour cherry cultivars (Prunus cerasus L.)., Sustainable production of hight-quality cherries for European market of the WG 1 meeting on Use of molecular Markers for Diversity Studies. 2014. marc. 3-5. Budapest, 2014 | Stefanovits-Bányai, É.; Pfeiffer, P.; Papp, N.; Abrankó, L; Hegedűs, A.:: Identification and transcriptional profiling of candidate flavonoid biosynthesis genes in two apricot genotypes differing in polyphenolic contents., Plant Biology Europe FESPB/EPSO 2014, Dublin, Ireland, 2014. June 22–26. Abstract book P489., 2014 | Hegedűs, A.; Kodad, O.;Stefanovits-Bányai, É.; Halász, J.:: ): Identification of a recently active Prunus-specific miniature inverted repeat transposable element with considerable evolutionary implications., Plant Biology Europe FESPB/EPSO 2014, Dublin, Ireland, 2014. June 22–26. Abstract book P466, 2014 | Papp, N.;Hegedűs, A.; Stefanovits-Bányai, É.; Abrankó, L. :: Differences in the flavonoid profile of Hungarian sour cherry genotypes., Plant Biology Europe FESPB/EPSO 2014, Dublin, Ireland, 2014. June 22–26. Abstract book P303, 2014 | Hegedűs A.; Papp N., Abrankó L., Stefanovits-Bányai É.:: A gyümölcsök antioxidáns vegyületeinek valódi hatása., MSZKT Munkaértekezlet. 2014. április. 18. Budapest. Ea. Összefoglaló. 14., 2014 | Stefanovits-Bányai É.; Szigeti, F.; Hegedűs, A.; Papp, N.; Kiskó, G.; Engrelhardt, T.; Mohácsi-Farkas. Cs.:: A birs antioxidáns vegyületei és antimikróbás hatása., MSZKT Munkaértekezlet. 2014. április. 18. Budapest. Ea. Összefoglaló. 15., 2014 | Schéder, E.; Sebő, J.; Papp, N.; Stefanovits-Bányai. É.; Lehoczkiné Tornai, J.:: Fermentált és nem fermentált teák mikrobióta összetételének és antioxidáns kapacitásának vizsgálata a fogyasztói ár összefüggésében., MSZKT Munkaértekezlet. 2014. április. 18. Budapest. Ea. Összefoglaló. 16., 2014 | Papp, N.; Hegedűs, A.; Stefanovits-Bányai, É.; Abrankó L.:: A meggy polifenolos komponenseinek azonosítása., MSZKT Munkaértekezlet. 2014. április. 18. Budapest. Ea. Összefoglaló. 17., 2014 | Csávás, G.; Hegedűs, A.; Stefanovits-Bányai, É.;Halász J.:: A ’Pipacs 1’ és a ‘Korai Pipacs’meggfajták DNS-alapú megkülönböztetése., XX. Növénynemesítési Tudományos Nap (2014. március 18.) Növénynemesítés a megújuló mezõgazdaságban.szerk.: Veisz O. 110-114., 2014 | Stefanovits-Bányai, É.; Papp, N.; Makovics-Zsohár, N.; Hegedűs A.:: Polifenolok és a gyümölcsfogyasztás kapcsolata, NAIK Élelmiszertudományi Kutatóintézet, MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottsága, Magyar Élelmiszertudományi és Technológiai Egyesület, 356. Tudományos Kollokvium, 2014 | Schvéder, E.; Sebő, J.; Papp, N.; Stefanovits-Bányai, É.; Somogyi, L.; Lehoczkiné Tornai, J.:: Különböző árkategóriájú teák mikróbióta összetételének és antioxidáns kapacitásának vizsgálata., Aktualitások a táplálkozástudományi kutatásokban című workshop. Budapest, 2014. jan.16. Ea. ISBN 978-963-88108-7-8. Szerk.: Gelencsér É., Horváth Z., 2014 | Hegedűs, A.; Papp, N.; Abrankó, L.; Blázovics, A.; Stefanovits-Bányai, É.:: A gyümölcsök bioaktív vegyületeinek hatása különböző betegségekben., Oxidatív stressz és betegségek országos konferencia. Budapest, 2014. november 6-7., Absztraktfüzet, 35. oldal., 2014 | Hegedűs Attila:: A csonthéjas gyümölcsök antioxidáns hatásában megnyilvánuló genetikai variabilitás jellemzése. MTA doktori értekezés, MTA, 2014 | Papp Nóra:: Csonthéjas gyümölcsök antioxidáns kapacitását befolyásoló tényezők vizsgálata. Debrecen, Nyilvános védés 2015. február 24., Debrecen, 2014 | Furulyás Diána:: A homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) antimikrobás hatása, BCE ÉTK Diplomammunka, 2014 | Viczencz Boglárka: Birsfajták néhány biológiailag aktív komponensének összehasonlító vizsgálata, BCE ÉTK Szakdolgozat, 2014 | Vinczencz Boglárka: Birsfajták néhány biológiailag aktív komponensének összehasonlító vizsgálata, MÉTE XX. 2014. III. helyezés, 2014 | Dudás Réka: Kökény és kökényszilva fajtajelöltek beltartalmi és genetikai jellemzése., BCE KTK Szakdolgozat, 2015 | Rácz G., Alam M. R., Arekatte Ch. K., Alberta K., Papp N., Stefanovits-Bányai É., Russo P., Di Matteo M., Vatai Gy.: Potassium acetate solution as a promising option to osmotic distillation for sour cherry (Prunus cerasus L.) juice concentration., Acta Alimentaria, 43 (17):114-214., 2014 | Gergely Anita: A kajszi és az őszibarack egészségi hatását befolyásoló néhány beltartalmi érték variabilitásának jellemzése, Budapesti Corvinus Egyetem, Genetika és Növénynemesítés Tanszék, diplomamunak, 2014 | Szigeti Fruzsina: Különböző birsalma fajták antimikrobás hatásának vizsgálata impedimetriás mérőműszer segítségével, Budapesti Corvinus Egyetem, Alkalmazott Kémia Tanszék, Szakdolgozat, 2014 | Chethana Kumar Arekatte: Influence of Temperature during Concentration of Sour Cherry Juice by using Vacuum Membrane Distillation, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszeripari Műveletek Tanszék,szakdolgozat, 2013 | MdRizvi Alam: Concentration of sour cherry juice by using integrated membrane processes, Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszeripari Műveletek Tanszék, szakdolgozat, 2013 | Furulyás Diána:: A homoktövis (Hippophae rhamnoides L.) antimikrobás hatása, BCE ÉTK Diplomammunka, 2014 | Süle K., Fehér E., Blázovics A., Fébel H., Papp N., Mátis E., May Z., Stefanovits-Bányai É., Szentmihályi K.:: Meggykivonatok fémiontartalma és hatása egészséges és zsírmájas állatokra., 13. magnézium Szimpózium. 2013. ápr 18. Budapest. ISBN 978-963-9970-35-9. 8-9. ea., 2013 | Süle K., Szentmihályi K., Fébel H., Papp N., Fehér E., Hegedűs A., Stefanovits- Bányai É., Nagy A.M., Blázovics A.:: A meggyfogyasztás homeosztázisra kifejtett hatása alimentáriasan előidézett zsírmájas állatok szívében és májában., Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság VIII. Kongresszusa, 2015. Budapest, nov.5-6. ea. P.23-24., 2015 | Hegedűs A., Stefanovits-Bányai É.: A bogyósgyümölcsök beltartalmi értékei és egészségvédő hatása., A bogyós gyümölcsök termesztésének helyzete, kilátásai, fejlesztésének lehetőségei, Bp. 2014. szeptember 11., 2014 | Hegedűs A.: Sour cherry in Hungary: coalescence of tradition and future trends., Use of Molecular Markers for Diversity Studies, COST Action FA1104, Working Group 1 meeting, Budapest, 2014. 03. 03–05., 2014 | Süle K., Fébel H., Fehér E., Papp N., Blázovics A., Stefanovits-Bányai É.,Szentmihályi K.:: A meggy bioaktív anyagainak és fémelemtartalmának hatása a zsírmájban., Magyar Szabadgyökkutató Társaság Munkaértekezlet, Budapest, 2012 |
|
|
|
|
|
|
Back »
|
|
|