|
Élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkezésbe kerülő anyagokból kioldódó összetevők vizsgálata
|
súgó
nyomtatás
|
Ezen az oldalon az NKFI Elektronikus Pályázatkezelő Rendszerében nyilvánosságra hozott projektjeit tekintheti meg.
vissza »
|
|
Közleményjegyzék |
|
|
Szabó Bálint Sámuel, Petrovics Noémi, Kirchkeszner Csaba, Nyiri Zoltán, Bodai Zsolt, Eke Zsuzsanna: Stability study of primary aromatic amines in aqueous food simulants under storage conditions of food contact material migration studies, FOOD PACKAGING AND SHELF LIFE 33: 100909, 2022 | Petrovics N, Kirchkeszner C, Tábi T, Magyar N, Kovácsné Székely I, Szabó BS, Nyiri Z, Eke Z: Effect of temperature and plasticizer content of polypropylene and polylactic acid on migration kinetics into isooctane and 95 v/v% ethanol as alternative fatty food simulants, FOOD PACKAGING AND SHELF LIFE 33: 100916, 2022 | Kirchkeszner Csaba, Petrovics Noémi, Nyiri Zoltán, Sámuel Szabó Bálint, Eke Zsuzsanna: Role of Gas Chromatography–Single Quadrupole Mass Spectrometry in the Identification of Compounds Migrating from Polypropylene-based Food Contact Plastics, MICROCHEMICAL JOURNAL 181: 107772, 2022 | Kirchkeszner Cs, Petrovics N, Tábi T, Magyar N, Kovács J, Szabó BS, Nyiri Z, Eke Zs: Swelling as a promoter of migration of plastic additives in the interaction of fatty food simulants with polylactic acid- and polypropylene-based plastics, FOOD CONTROL 132: 108354, 2022 | Kirchkeszner Csaba, Petrovics Noémi, Eke Zsuzsanna: A főbb gázkromatográfiás paraméterek változtatásának hatása a különböző vegyületek lineáris retenciós indexeire, In: METT25 a Magyar Elválasztástudományi Társaság jubileumi konferenciája, Magyar Elválasztástudományi Társaság (2021) p. 40., 2021 | Kirchkeszner Csaba, Petrovics Noémi, Eke Zsuzsanna: A főbb gázkromatográfiás paraméterek változtatásának hatása a különböző vegyületek lineáris retenciós indexeire, In: METT25 a Magyar Elválasztástudományi Társaság jubileumi konferenciája, Magyar Elválasztástudományi Társaság (2021) p. 40., 2021 | Kirchkeszner Csaba, Petrovics Noémi, Eke Zsuzsanna: A lágyítótartalom és a hőmérséklet hatása a különböző műanyag-adalékanyagok polipropilén-alapú élelmiszer-csomagolóanyagokból történő kioldódására, In: METT25 a Magyar Elválasztástudományi Társaság jubileumi konferenciája, Magyar Elválasztástudományi Társaság (2021) p. 101., 2021 | Petrovics Noémi, Kirchkeszner Csaba, Eke Zsuzsanna: Az adalékanyag-polimer és élelmiszerutánzó modellanyag-polimer kölcsönhatások szerepe a kioldódásvizsgálatok során, In: METT25 a Magyar Elválasztástudományi Társaság jubileumi konferenciája, Magyar Elválasztástudományi Társaság (2021) p. 54., 2021 | Petrovics Noémi, Kirchkeszner Csaba, Patkó Antónia, Eke Zsuzsanna: Adalékanyagok migrációs kinetikájának összehasonlítása kristályos és részben kristályos politejsavból, In: METT25 a Magyar Elválasztástudományi Társaság jubileumi konferenciája, Magyar Elválasztástudományi Társaság (2021) p. 73., 2021 | Szabo Balint Samuel, Jakab Peter Pal, Hegedus Janos, Kirchkeszner Csaba, Petrovics Noemi, Nyiri Zoltan, Bodai Zsolt, Rikker Tamas, Eke Zsuzsanna: Determination of 24 primary aromatic amines in aqueous food simulants by combining solid phase extraction and salting-out assisted liquid?liquid extraction with liquid chromatography tandem mass spectrometry, MICROCHEMICAL JOURNAL 164: 105927, 2021 | Kirchkeszner Cs, Petrovics N, Tábi T, Magyar N, Kovács J, Szabó BS, Nyiri Z, Eke Zs: Swelling as a promoter of migration of plastic additives in the interaction of fatty food simulants with polylactic acid- and polypropylene-based plastics, FOOD CONTROL 132: 108354, 2022 | Kirchkeszner Csaba, Petrovics Noémi, Eke Zsuzsanna: Polipropilén- és politejsav-alapú élelmiszer-csomagolóanyagokból kioldódó szándékosan és nem szándékosan hozzáadott anyagok azonosítása GCMS-sel, FCM Konferencia 2019, Budapest, 2019 | Petrovics Noémi, Kirchkeszner Csaba, Eke Zsuzsanna: Mi oldódik ki a PLA-ból?, Hungalimentária 2019, 2019 | Csaba Kirchkeszner, Noémi Petrovics, Bálint Sámuel Szabó, Zoltán Nyiri, Zsuzsanna Eke: The Effectiveness of Gas Chromatography Mass Spectrometry as a Tool for the Identification of Compounds Migrating from Food Contact Materials, Euroanalysis 2019, 2019 | Zoltán Nyiri, Csaba Kirchkeszner, Noémi Petrovics, Bálint Sámuel Szabó, Zsuzsanna Eke: The Inadequacy of Correlation Coefficient (R2) as an Indicator of Linearity, 12th Balaton Symposium on High-Performance Separation Methods, 2019 | Bálint Sámuel Szabó, Péter Pál Jakab, János Hegedűs, Csaba Kirchkeszner, Noémi Petrovics, Zoltán Nyiri, Zsolt Bodai, Zsuzsanna Eke: Determination of 24 primary aromatic amines in aqueous food simulants by combining solid phase extraction and salting-out assisted liquid-liquid extraction with LC-MS/MS, Microchemical Journal - submitted, 2020 | Antónia Erzsébet Vass: Development of a dispersive liquid-liquid microextraction method for sample preparation of non-targeted GC-MS assays, ELTE TTK MSc Thesis, 2022 | Dragan Viktor Konstantin: Politejsav alapú műanyagok adalékanyagainak kioldódása vizes alapú élelmiszerutánzó modellanyagokba, ELTE TTK BSc szakdolgozat, 2022 | Kosáry Boglálrka: Minta-előkészítési módszer fejlesztése az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen érintkező műanyagokból kioldódó vegyületek kvantitatív vizsgálatára, ELTE TTK BSc szakdolgozat, 2021 | Eilmess Alexandra: Elemek migrációjának feltérképezése az élelmiszerekkel rendeltetésszerűen kapcsolatba kerülő műanyagokból, ELTE TTK BSc szakdolgozat, 2020 |
|
|
|
|
|
|
vissza »
|
|
|