 |
A gyermek közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. Kérdések és lehetőségek
|
súgó
nyomtatás
|
Ezen az oldalon az NKFI Elektronikus Pályázatkezelő Rendszerében nyilvánosságra hozott projektjeit tekintheti meg.
vissza »



|
 |
Közleményjegyzék |
|
|
Báti Anikó: Menzadimenziók. A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága, HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet, 2023 | Báti Anikó: School Meals on the Menu, ACTA ETHNOGRAPHICA HUNGARICA 68: (1) pp. 1-10., 2023 | Báti Anikó: Opportunities for Interdisciplinary Research on School Catering, ACTA ETHNOGRAPHICA HUNGARICA 68: (1) pp. 91-123., 2023 | Báti Anikó, Fülemile Ágnes, Balogné Tóth Katalin, Cseh Fruzsina, Cselényi Zsuzsanna: Acta Ethnographica Hungarica 2023/68, , 2023 | Báti Anikó: Az iskolai gyermekétkeztetés interdiszciplináris kutatásának lehetőségei, In: Báti, Anikó (szerk.) Menzadimenziók. A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága, HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet (2023) pp. 83-123., 2023 | Nickel, Vira Réka: „A gyerekek nem szívesen eszik azt, amit előírás szerint enniük kellene…” A gyermek-közétkeztetés vizsgálata történeti távlatokban, In: Báti, Anikó (szerk.) Menzadimenziók. A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága Budapest, HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet (, 2023 | Juhász, Katalin: Táplálkozás vagy étkezés? Az evés rítusai a menzán, különös tekintettel az asztali áldásokra, In: Báti, Anikó (szerk.) Menzadimenziók. A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága Budapest, Magyarország : HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudo, 2023 | Juhász, Katalin: Urban and Rural Attitudes toward School Food, ACTA ETHNOGRAPHICA HUNGARICA 68 : 1 pp. 161-178. , 18 p. (2023), 2023 | Nickel, Vira Réka: Children Don’t Like Eating What They’re Supposed to Eat… A Study of Public Catering for Children in Hungary from a Historical Perspective, ACTA ETHNOGRAPHICA HUNGARICA 68 : 1 pp. 53-77. , 25 p. (2023), 2023 | Greiner, Erika ; Feigl, Edit ; Miháldy, Kinga ; Varga, Anita ; Zentai, Andrea: A magyar gyermekélelmezési rendszer kialakulása, In: Báti, Anikó (szerk.) Menzadimenziók. A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága Budapest: HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet (, 2023 | Zentai, Andrea ; Feigl, Edit ; Varga, Anita ; Miháldy, Kinga ; Greiner, Erika: A gyermek-közétkeztetés táplálkozásegészségügyi jelentősége, In: Báti, Anikó (szerk.) Menzadimenziók. A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága Budapest: HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet (, 2023 | Bereczki, Ibolya: Választhatunk-e étlapot? Menzai étlapok, iskolai menük, a gyermek- közétkeztetés lenyomatai az interneten innen és túl, In: Báti, Anikó (szerk.) Menzadimenziók. A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága Budapest: HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet (, 2023 | Nickel, Vira Réka: Reziliencia-vizsgálat az észak-magyarországi gyermek közétkeztetésben, ETHNO-LORE: 40 pp. 289-303. , 15 p. (2023), 2023 | Várkonyi-Nickel, Réka: Előtanulmány Salgótarján közétkeztetésének történetéhez, In: Balogh, Zoltán (szerk.) NEOGRAD 2020: A Dornyay Béla Múzeum Évkönyve XLIII Salgótarján: Dornyay Béla Múzeum (2020) pp. 255-267. , 13 p., 2020 | Bársony Tamás: A közétkeztetési konyhák világának néprajzi vizsgálata., In: Báti Anikó (szerk.): Menzadimenziók. A gyermek-közétkeztetés társadalmi beágyazottsága. (Néprajztudományi Könyvtár 2.) Budapest: BTK Néprajztudományi Intézet, 2023. 3, 2023 | Báti Anikó, Umbrai Laura: Eating in Budapest's Soup Kitchens. Versions and Aversions from the History of Public Catering (1860–1918), ACTA ETHNOGRAPHICA HUNGARICA 68: (1) pp. 11-32., 2023 | Báti Anikó, Umbrai Laura: Népkonyhán enni Budapesten. Verziók és averziók a közétkeztetés történetéből (1860–1939), ETHNO-LORE: A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NÉPRAJZI KUTATÓINTÉZETÉNEK ÉVKÖNYVE 37: pp. 55-96., 2020 | Báti Anikó: New Opportunities for Ethnographic Research on Food Culture, In: Borsos, Balázs; Cseh, Fruzsina; Mészáros, Csaba (szerk.) Reckoning and Framing, Waxmann Verlag Gmbh (2022) pp. 329-343., 2022 | Báti Anikó: A néprajzi táplálkozáskultúra-kutatás új lehetőségei. A közétkeztetés vizsgálata, In: Cseh, Fruzsina; Mészáros, Csaba; Borsos, Balázs (szerk.) Számvetés és tervezés: A néprajztudomány helyzete és jövője a 21. században, L'Harmattan Kiadó; MTA BTK Néprajztudományi Intézet (2020) pp. 241-260., 2020 | Varga-Nagy Veronika, Bakacs Márta, Báti Anikó, Geriner Erika, Illés Éva, Miháldy Kinga, Varga Anita, Zentai Andrea: A Gyermek-közétkeztetés komplex vizsgálata néprajztudományi és táplálkozástudományi szemmel I., ÚJ DIÉTA: A MAGYAR DIETETIKUSOK LAPJA (2001-) 33: (2) pp. 17-21., 2024 | Báti Anikó: A gyermek közétkeztetés interdiszciplináris vizsgálata. Egy budapesti példa., In: Lugasi, Andrea (szerk.) Tanulmánykötet 2023 a Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlésén (Szeged, 2022. október 20-22.) elhangzott előadások alapján, Magyar Táplálkozástudományi Társaság (2023) pp. 15-23., 2023 | Báti Anikó, Várkonyi-Nickel Réka: How can school food be tasty, healthy, popular, attractive and exemplary, In: Food, people and the city: comparitive perspectives, (2022) pp. 31-32., 2022 | Juhasz Katalin, Báti Anikó: Школьное питание во время пандемии: проблемы, вызовы, ответы, решения [Iskolai közétkeztetés a pandémia idején: problémák, kihívások, válaszok, megoldások], In: IX МЕЖДУНАРОДНЫЙ ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРНЫЙ НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКИЙ СИМПОЗИУМ «МЕДИЦИНСКАЯ АНТРОПОЛОГИЯ ПЕРЕД НОВЫМИ ВЫЗОВАМИ: МИР, ЛЮДИ, ЗНАНИЯ И КУЛЬТУРЫ В ЭПОХУ ПАНДЕМИИ, (2021) p. &., 2021 | Báti Anikó: A néprajzi táplálkozáskultúra-kutatás új lehetőségei. A közétkeztetés vizsgálata, In: Borsos, Balázs; Cseh, Fruzsina; Mészáros, Csaba (szerk.) Summa Ethnographica, L' Harmattan (2020), 2020 | Báti Anikó - Umbrai Laura: Népkonyhán enni Budapesten. Verziók és averziók a közétkeztetés történetéből (1860–1939), ETHNO-LORE: A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NÉPRAJZI KUTATÓINTÉZETÉNEK ÉVKÖNYVE XXXVII:, 2020 | Báti Anikó: Menzareformok és szabályozások lehetőségei ma Magyarországon, In: Kovács, Janka; Lászlófi, Viola (szerk.) Biopolitika, Korall Társadalomtörténeti Egyesület (2020), 2020 | Báti Anikó, Juhász Katalin: (ZRE)KONŠTRUOVANÉ SLOVENSKÉ TRADÍCIE A ICH ÚLOHA V ROZVOJI LOKÁLNEJ NEJ IDENTITY NA PRÍKLADE DVOCH OBCÍ NA „KEREPEŠSKOM OSTROVE, In: Király, Katarína (szerk.) Národopis Slovákov v Maďarsku 25./ A magyarországi szlovákok néprajza 25., Magyar Néprajzi Társaság (2020) pp. 141-152., 2020 | Báti Anikó: Renewal Program for School Food in Hungary, In: Patricia, Lysaght; Antonia, Matalas (szerk.) Tradition and nutritional science in the modern food chain., American Farm School (2019) pp. 190-200., 2019 | Báti Anikó, Juhász Katalin: Гастрокультурная революция, медикализация питания, и pеформашкольного питания в Венгрии. – антропологические аспекты, In: Медицинская антропология в современном мире: традиционные исследования и новые перспективы, (2019) p. 28., 2019 | Báti Anikó, Juhász Katalin, Zentai Andrea, Vargha Anita: Szlovák hagyományrekonstrukció és örökségesítés Csömörön, ETHNO-LORE: A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NÉPRAJZI KUTATÓINTÉZETÉNEK ÉVKÖNYVE XXXVI.: pp. 81-122., 2019 | Juhász Katalin, Báti Anikó: Pеформашкольного питания в Венгрии. – антропологические аспекты., In: Мартынова, М.Ю. (szerk.) XIII Конгресс антропологов и этнологов России: сб. материалов, ИЭА РАН – КФУ – Институт историиим. Ш. Марджани АН РТ (2019) p. 41., 2019 | Juhász Katalin: Gasztronómiai hagyomány és „örökségesítés”. Közösségépítő farsangi fánk- és hájastészta-lakomák a Pest megyei Csömörön, FOLKMAGAZIN 1218-912X XXVI. (1) pp. 47-50, 2019 | Juhász Katalin: Szlovák ételek és etnikai identitás Csömörön, FOLKMAGAZIN 1218-912X XXVI (6) pp. 42-45, 2019 | Várkonyi-Nickel, Réka; Greiner, Erika; Varga-Nagy, Veronika: Hagyomány, globalizáció, előírás. A gyermek közétkeztetés társadalomformáló szerepének vizsgálata a XX. században, ETHNO-LORE: A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NÉPRAJZI KUTATÓINTÉZETÉNEK ÉVKÖNYVE XXXVI pp. 123-144, 2019 | Várkonyi-Nickel, Réka ; Greiner, Erika ; Varga-Nagy, Veronika: Kis kosztosok", a két világháború között Előtanulmány az ózdi és a salgótarjáni munkásgyermekek táplálkozásának vizsgálatához, ETHNO-LORE: A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NÉPRAJZI KUTATÓINTÉZETÉNEK ÉVKÖNYVE XXXVII p. &, 2020 | Várkonyi-Nickel, Réka: A szocialista üzemi étkeztetés és a gyermek közétkeztetés vizsgálata Salgótarján példáján keresztül, Horváth, Gergely Krisztián (szerk.) Vakvágány 3. Budapest, Magyarország : MTA-BTK, Nemzeti Emlékezet Bizottsága, (2020) p. &, 2020 | Báti Anikó: Népkonyhán enni Budapesten. Verziók és averziók a közétkeztetés történetéből (1860–1939), ETHNO-LORE: A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NÉPRAJZI KUTATÓINTÉZETÉNEK ÉVKÖNYVE XXXVII:, 2020 | Báti Anikó - Umbrai Laura: Népkonyhán enni Budapesten. Verziók és averziók a közétkeztetés történetéből (1860–1939), ETHNO-LORE: A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NÉPRAJZI KUTATÓINTÉZETÉNEK ÉVKÖNYVE XXXVII:55-96., 2020 | Várkonyi-Nickel, Réka ; Greiner, Erika ; Varga-Nagy, Veronika: Kis kosztosok", a két világháború között Előtanulmány az ózdi és a salgótarjáni munkásgyermekek táplálkozásának vizsgálatához, ETHNO-LORE: A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NÉPRAJZI KUTATÓINTÉZETÉNEK ÉVKÖNYVE XXXVII p. 97-111. 2020., 2020 | Juhász Katalin: Az étkezés mint rítus I., Folkmagazin 2021. 2. 42-54., 2021 | Juhász Katalin: Az étkezés mint rítus II., Folkmagazin 2021. 3. 50-53., 2021 | Várkonyi-Nickel Réka: A palóc étkezési szokások és ételek megjelenése Ózdon, egy gyermek közétkeztetés-kutatás interjúi során, Alabán Péter (szerk.): Emberek-társsadalmak-hagyományok. tanulmányok a barkóságról. Studia Barkonum VI. Ózd, 164-177. (2021), 2021 | Báti Anikó: A néprajzi táplálkozáskultúra-kutatás új lehetőségei. A közétkeztetés vizsgálata, In: Cseh, Fruzsina; Mészáros, Csaba; Borsos, Balázs (szerk.) Számvetés és tervezés: A néprajztudomány helyzete és jövője a 21. században, L'Harmattan Kiadó; MTA BTK Néprajztudományi Intézet (2020), 2020 | Báti Anikó: Menzareformok és szabályozások lehetőségei ma Magyarországon, SIC ITUR AD ASTRA (72) pp. 25-48., 2020 | Báti Anikó: The role of the school food (Hungarian example), In: Abstract Book Conference on school meals, (2022) p. 20., 2022 |

|
|
|

|

|

|

vissza »
|
 |
|