 |
Konzorcium, fő p.: A tönköly búzában rejlő genetikai, összetételi és feldolgozóipari lehetőségek feltárása
|
súgó
nyomtatás
|
Ezen az oldalon az NKFI Elektronikus Pályázatkezelő Rendszerében nyilvánosságra hozott projektjeit tekintheti meg.
vissza »



|
 |
Közleményjegyzék |
|
|
Jaksics E., Pisch B., Csák A., Boricsev V., Takács E., Farkas A., Tasi B., Pusztai É., Tóth V., Rakszegi M., Tömösközi S: Comprehensive characterization and composition of the protein content and technological properties of spelt wheat and common wheat, as well as the investigation of the effects of cultivation methods and harvest years on the properties of spelt wheat, Journal of Cereal Science (under revision), 2024 | Schall E., Szentmiklóssy M., Jaksics E., Erdély K., Csák A., Pisch B, Csaplár V., Szabó S., Budai V., Rakszegi M., Tömösközi S.: Fibre and short chain carbohydrate composition of Triticum aestivum and Triticum spelta varieties, Journal of Cereal Science (under revision), 2024 | Rakszegi, Marianna ; Tóth, Viola ; Tremmel-Bede, Karolina ; Juhászné, Szentmiklóssy Marietta ; Tömösközi, Sándor ; Cseh, András ; Karsai, Ildikó ; Mikó, Péter: Kiváló minőségű, rostban gazdag gabonafélék azonosítása és nemesítése, In:Vida, Gyula (szerk.) Hagyomány és megújulás : A magyar növénynemesítés helyzete a változó világban : XXX. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglalók Martonvásár, 2024 | Tömösközi S., Németh R., Jaksics E., Szentmiklóssy R., Schall E., Rakszegi M: Broad characterization of compositional and technological properties of spelt wheat grown in different environments, 17th ICC International Cereal and Bread Congress. France, Nantes, 2024 | Jaksics E., Farkas A., Németh R., Schall E., Szentmiklóssy M., Tömösközi S.: Gabonafajok és fajták technológiai tulajdonságainak monitorozása, a malomipari technológiákban rejlő termékfejlesztési lehetőségek, 391. Tudományos Kollokvium, 2023 | Szentmiklóssy M., Németh R., Jaksics E., Farkas A., Schall E., Rakszegi M., Tömösközi S: Fiber and short chain carbohydrate composition of spelt, 17th ICC International Cereal and Bread Congress, 2024 | Tömösközi S., Németh R., Jaksics E., Farkas A., Szentmiklóssy M., Schall E., Tóth V., Rakszegi M.: Különböző módon termesztett tönkölyfajták összetételi és technológiai tulajdonságainak széleskörű jellemzése, In: Vida Gy (szerk) Hagyomány és megújulás. A magyar növénynemesítés helyzete a változó világban. Martonvásár, XXX: Növénynemesítési Tudományos Napok, 2024 | Szentmiklóssy M., Csonki A., Németh R., Jaksics E., Farkas A., Schall E., Tóth V., Rakszegi M., Tömösközi S.: Tönköly és kenyérbúza fajták rost és rövid szénláncú szénhidrát összetételének összehasonlító vizsgálata, In: Vida, Gy (szerk.) Hagyomány és megújulás A magyar növénynemesítés helyzete a változó világban, Martonvásár, XXX Növénynemesítési Tudományos Napok, 2024 | Boriscsev Viktor: Aestivum és tönkölybúza fajták változékonyságának vizsgálata keményítő tulajdonságok és rövid láncú szénhidrát összetétel szempontjából, MSc diplomamunka (BME), 2022 | Hajdú Boglárka: A hagyományo és ökotermesztésből származó tönkölybúza fajták és fajtajelöltek egészség-támogató összetevőinek vizsgálata és átfogó értékelése, MSc diplomamunka (BME), 2024 | Bodnár Flóra Anna: Tönkölybúza (Triticum spelta) összetételének és technológiai tulajdonságainak jellemzése és összehasonlító vizsgálata modern búzafajtákkal (Triticum aestivum), BSc szakdolgozat (BME), 2024 | Csonki Annamária: Tönkölybúza és kenyérbúza fajták rost és rövid láncú szénhidrát összetételének összehasonlító vizsgálata, MSc diplomamunka (BME), 2024 | Tóth Tímea: Tönkölybúza őrlemények és termékek rost és rövid láncú szénhidrát-összetételének összehasonlító vizsgálata az évjárat és a termesztési mód függvényében, MSc diplomamunka (BME), 2024 | Csonki Annamária: Tönkölybúza és kenyérbúza fajták rost és rövidláncú szénhidrát összetételének összehasonlító vizsgálata, MÉTE TDK, 2024 | Szajkó Milda: Vad aestivum fajták és fajtajelöltek rost- és rövid láncú szénhidrát-összetételének összehasonlító vizsgálata, MÉTE TDK, 2024 | Pisch Barnabás: Tönkölybúza (Triticum spelta) összetételének és technológiai tulajdonsgáainak jellemzése és összehasonlító vizsgálata modern búzafajtákkal (Triticum aestivum), MÉTE TDK, 2024 | Rakszegi Marianna, Tremmel-Bede Karolina, Láng László, Tömösközi Sándor, Vida Gyula, Lovegrove Alison, Griffiths Simon, R Shewry Peter, Bedő Zoltán, Karsai Ildikó: Development, characterization and genetic studies on high-fiber wheat lines, In: 16th ICC Cereal and Bread Congress, (2021) pp. 46-46., 2021 | Rakszegi Marianna, Tremmel-Bede Karolina, Tóth Viola, Karsai Ildikó, Láng László, Bedő Zoltán, Vida Gyula: Édes élet – avagy egészségesebb gabonafélék előállítására irányuló törekvések, In: Karsai, Ildikó; Bóna, Lajos; Veisz, Ottó; Polgár, Zsolt; Mihály, Róbert; Balla, Krisztina (szerk.) XXVII. Növénynemesítési Tudományos Napok, ELKH Agrártudományi Kutatóközpont, Mezőgazdasági Intézet (2021) pp. 17-21., 2021 | Takac V, Tóth V, Rakszegi M, Mikic S, Mirosavljevic M, Kondic-Špika A: Differences in Processing Quality Traits, Protein Content and Composition between Spelt and Bread Wheat Genotypes Grown under Conventional and Organic Production. Foods 2021, 10, 156, FOODS 10: (1) 156, 2021 | Kocsis Boglárka Katalin: A tönkölybúzában rejlő összetételi és feldolgozóipari lehetőségek tanulmányozása, TDK dolgozat (2. helyezet), BME VBK, 2021 | Szántó Anna: Tönkölybúza (Triticum spelta) fajták és fajtajelöltek fermentálható szénhidrát és rostalkotó arabinoxilán összetételi változékonyságának jellemzése, TDK dolgozat (1. helyezés), BME VBK, 2021 | Takac V, Tóth V, Rakszegi M, Mikic S, Mirosavljevic M, Kondic-Špika A: Differences in Processing Quality Traits, Protein Content and Composition between Spelt and Bread Wheat Genotypes Grown under Conventional and Organic Production, FOODS 10: (1) 156, 2021 | Tóth Viola, Láng László, Vida Gyula, Mikó Péter, Rakszegi Marianna: Characterization of the protein and carbohydrate related quality traits of a large set of spelt genotypes compared to wheat, FOODS, 11:14, paper: 2061, 2022 | Rakszegi Marianna, Tóth Viola, Láng László, Vida Gyula, Mikó Péter: Fiber composition of a large set of spelt genotypes compared to wheat, Book of Abstracts, 8th International Conference on dietary fiber 2022, 16-18 October, Leuven, p. 63, 2022 | Schall Eszter, Németh Renáta, Kocsis Boglárka, Szántó anna, Szentmiklóssy Marietta, Jaksics Edina, Tóth Viola, Rakszegi Marianna, Tömösközi Sándor: Exploring of the compositional and processing potentials and variability of spelt, Book of Abstracts, 20th ICC Conference, Vienna Austria, 5-7 July, 2022 | Csák Anna, Pisch Barnabás: Tönkölybúza (Triticum spelta) és egyéb régi búza genotípusok összetételének és technológiai tulajdonságainak jellemzése és összehasonlító vizsgálata modern búzafajtákkal, TDK dolgozat, BME, BSc, 2022 | Szajkó Milda Blanka: Vad aestivum fajták és fajtajelöltek rost- és rövid láncú szénhidrát összetételének összehasonlító vizsgálata, TDK dolgozat, BME, BSc, 2022 | Szilágyi Virág Róza: Organikus körülmények között termesztett tönkölybúzák összetételi vizsgálata, BME szakdolgozat, 2021 | Szilágyi Virág Róza: Organikus és konvencionális körülmények között termesztett búzák élelmi rost összetételi és technológiai tulajdonságainak vizsgálata, TDK dolgozat, BME, MSc, 2022 | Rakszegi Marianna, Tóth Viola, Mikó Péter: The place of spelt wheat among plant protein sources, Journal of Cereal Science 114 (2023) 103813, 2023 | Rakszegi Marianna, Tóth Viola, Mikó Péter: A kalászosok helye a növényi fehérjeforrások között, AGROFÓRUM 34, 22-24., 2023 | Tóth Viola, Rakszegi Marianna, Mikó Péter, Vida Gyula: Malmi tönkölybúza nemesítésének eredményei, AGROFÓRUM EXTRA 99., 102 -104, 2023 | Rakszegi Marianna, Tóth Viola, Takac Verica, Láng László, Mikic Sanja, Mirosavljevic Milan, Sinkovič Lovro, Pipan Barbara, Tömösközi Sándor, Vida Gyula, Mikó Péter: Compositional and quality characterization of spelt wheat, Mihály-Langó, Bernadett; Bona, Lajos; Tóth, Beáta; Börner, Andreas Cereal Breeding - Challenges and Opportunities for Global Improvement Book of Abstracts of the Eucarpia, 2023 | Rakszegi Marianna, Tóth Viola, Verica Takac, Láng László, Sanja Mikic, Milan Mirosavljevic, Lovro Sinkovič, Barbara Pipan, Tömösközi Sándor, Vida Gyula, Mikó Péter: A tönkölybúza összetételi és minőségi jellemzése, Karsai, Ildikó; Pauk, János; Veisz, Ottó; Polgár, Zsolt; Bóna, Lajos (szerk.) XXIX. Növénynemesítési Tudományos Napok : Összefoglaló kötet. Martonvásár, Magyarország : MT, 2023 | Ebru Orhun Gül, Maqbool Amir, Akın Melekşen, Peral Eyduran Sadiye, Rakszegi Marianna: Field management practices to produce nutritional and healthier minor crops, Rakszegi, Marianna; Papageorgiou, Maria; M. Rocha, João (szerk.) Developing Sustainable and Health-Promoting Cereals and Pseudocereals. London, Egyesült Királyság / Angli, 2023 | Tömösközi Sándor, Jaksics Edina, Bugyi Zsuzsanna, Németh Renáta, Schall Eszter, Langó Bernadett, Rakszegi Marianna: Screening and use of nutritional and health-related benefits of the minor crops, Rakszegi, Marianna; Papageorgiou, Maria; M. Rocha, João (szerk.) Developing Sustainable and Health-Promoting Cereals and Pseudocereals. London, Egyesült Királyság / Angli, 2023 | Rakszegi Marianna (Szerkesztő), Papageorgiou Maria (Szerkesztő), M. Rocha João (Szerkesztő): Developing Sustainable and Health-Promoting Cereals and Pseudocereals, London, Egyesült Királyság / Anglia : Academic Press (2023), ISBN: 9780323905664, 2023 | Szajkó Milda: Vad aestivum fajták és fajtajelöltek rost- és rövid láncú szénhidrát-összetételének összehasonlító vizsgálata, BSc, BME szakdolgozat, 2023 | Erdélyi Kristóf: Tönkölybúza fajták, fajtajelöltek és keresztezési vonalak rostösszetételeinek összehasonlító vizsgálata, MSc, BME diplomamunka, 2023 | Kocsis Boglárka Katalin: A tönkölybúzában lévő arabinogalaktán peptidek jellemzéséhez szükséges elválasztástechnikai módszerek fejlesztése, Msc, BME diplomamunka, 2023 | Bartus Gyula Roland: Kromatográfiás módszerek fejlesztése a gabonák β-glükán molekuláinak jellemzésére, BSc, BME szakdolgozat, 2023 | Nagy Miron: Különböző tönkölybúza fajták komplex reológiai és sütőipari minősítése és összehasonlítása modern búzafajtákkal, BSc, BME szakdolgozat, 2023 | Csák Anna: Tönköly, egyéb régi és modern búzák összetételi és technológiai tulajdonságainak jellemzése, összehasonlítása, BSc, BME szakdolgozat, 2023 | Pisch Barnabás: Tönkölybúza (Triticum spelta) összetételének és technológiai tulajdonságainak jellemzése és összehasonlító vizsgálata modern búzafajtákkal (Triticum aestivum), BSc, BME szakdolgozat, 2023 | Kleineisel Ádám Viktor: A hagyományos és biotermesztésből származó tönkölybúza fajták és fajtajelöltek technológiai tulajdonságainak komplex jellemzése és átfogó értékelése, BSc, BME szakdolgozat, 2023 | Takács Eszter: Tönköly-és közönséges búza vonalak viszkózus tulajdonságainak vizsgálata, BSc, BME szakdolgozat, 2023 | Nagy Csaba: Tönköly búza fajták és fajtajelöltek komplex reológiai és sütőipari viselkedésének jellemzése, Bsc, BME szakdolgozat, 2023 | Nagy Dániel: Különböző termesztési körülmények között termesztett búzák rost összetételének és reológiai tulajdonságainak vizsgálata, MSc, BME diplomamunka, 2023 | Huszár Helga: Tönköly nemesítési vonalak komplex jellemzése, TDK dolgozat, BME, 2023 | Jaksics Edina: Búza-, rozs- és zabfajták és malomipari termékeik összetételi és technológiai tulajdonságainak jellemzése, PhD dolgozat, BME, 2023 | Juhászné Szentmiklóssy Marietta Klaudia: Élelmi rostok és rövid láncú szénhidrátok vizsgálata gabonákban és élelmiszerekben, Phd dolgozat, BME, 2023 | Schall Eszter, Tömösközi Sándor, Juhászné Szentmiklóssy Marietta, Németh Renáta, Muskovics Gabriella, Kormosné Bugyi Zsuzsanna, Farkas Alexandra, Jaksics Edina: Fehérje és szénhidrátanalitikai fejlesztések a BME Gabonatudományi és Élelmiszerminőség Kutatócsoportban, Hungalimentaria, Budapest, 2023. 04. 29., 2023 | Szilágyi Virág Róza: Organikus körülmények között termesztett tönkölybúzák összetételi vizsgálata, BME szakdolgozat, 2021 | Erdélyi Kristóf: Tönkölybúza fajták, fajtajelöltek és keresztezési vonalak rostösszetételeinek összehasonlító vizsgálata, MSc, BME diplomamunka, 2023 | Kocsis Boglárka Katalin: A tönkölybúzában lévő arabinogalaktán peptidek jellemzéséhez szükséges elválasztástechnikai módszerek fejlesztése, Msc, BME diplomamunka, 2023 | Jaksics Edina: Búza-, rozs- és zabfajták és malomipari termékeik összetételi és technológiai tulajdonságainak jellemzése, PhD dolgozat, BME, 2023 | Juhászné Szentmiklóssy Marietta Klaudia: Élelmi rostok és rövid láncú szénhidrátok vizsgálata gabonákban és élelmiszerekben, Phd dolgozat, BME, 2023 | Tóth Viola, Vida Gyula, Rakszegi Mariann, Bedő Zoltán, Láng László, Veisz Ottó, Megyeri Mária, Mészáros Klára, Mikó Péter: Mv Pangolin, , 2023 | Tóth Viola, Rakszegi Mariann, Mikó Péter, Vida Gyula, Veisz Ottó, Megyeri Mária, Bedő Zoltán, Láng László, Mészáros Klára: Mv Marduk, , 2024 | Tóth Viola, Rakszegi Mariann, Mikó Péter, Vida Gyula, Veisz Ottó, Megyeri Mária, Bedő Zoltán, Láng László, Mészáros Klára: Mv Armadilló, , 2024 |

|
|
|

|

|

|
 vissza »
|
 |
|