|
Zöldségfélék és gyümölcsök karotinoid tartalmának nyomon követése tárolás, feldolgozás során, műtermékek kimutatása
|
súgó
nyomtatás
|
Ezen az oldalon az NKFI Elektronikus Pályázatkezelő Rendszerében nyilvánosságra hozott projektjeit tekintheti meg.
vissza »
|
|
Közleményjegyzék |
|
|
Deli J., Molnár P.: Paprika Carotenoids: Analysis,Isolation, Structure Elucidation, Curr Org Chem 6: 1197-1219, 2002 | Deli J., Ősz E.: Carotenoid 5,6- 5,8- and 3,6-Epoxides, ARKIVOC 150-168, 2004 | Grynbaum M.D., Hentschel P., Molnár P., Putzbach K., Rehbein J., Albert K.: Structure Elucidation of Deoxylutein-II (Anhydrolutein-I) Isomers by on-line Capillary HPLC 1H-NMR, 11th International Symposium on Separation Sciences, Pardubice, September 12-14, 2005, P-91-Mo, 2005 | Deli J., Molnár P., Ősz E., Tóth Gy.: .: A sóska és a spenót karotinoid- összetételének változása különböző feldolgozási eljárások során, Elválasztástudományi Vándorgyülés 2002, Lillafüred, 2002. okt. 16-18 Absztrakt P10., 2002 | Molnár P., Deli J., Ősz E., Zsila F., Tóth G., Herrero C., Landrum J.T.: Preparation and Spectroscopic Characterization of 3’-Oxolutein, Carotenoid Science 9, 168, 2005 | Deli J., Molnár P., Ősz E., Grynbaum D. M., Hentschel P., Albert K.: Structure Elucidation of Naturally Occurring and Semisynthetic Anhydrolutein-Isomers, Carotenoid Science 9, 170, 2005 | Molnár P., Lewy L.W., Deli J.: The Effects of Acid on Lutein and on the Mixtures of Lutein Esters, Carotenoid Science 9, 169, 2005 | Deli ., Molnár P., Ősz E., Tóth G., Zsila F.: Epimerisation of Lutein to 3’-Epilutein in Processed Foods, Bioorganic & Medicinal Chemistry Letters 14, 925-928, 2004 | Molnár P., Ősz E., Szabó Z., Oláh P., Tóth G., Deli J.: Separation and Identification of Lutein Derivatives in Processed Foods, Chromatographia 60, S101-105, 2004 | Molnár P., Deli J., Ősz E., Zsila F., Simonyi M., Tóth G.: Confirmation of (3R,3’S,6’R)-Chirality of 3’-Epilutein, Helvetica Chimica Acta 87, 2159-2168, 2004 | Molnár P., Deli J., Ősz E., Zsila F., Tóth G.: (E/Z)-Isomerization of 3’-Epilutein, Helvetica Chimica Acta 87, 2169-2179, 2004 | Molnár P., Ősz E., Zsila F., Deli J.: Isolation and Structure Elucidation of Anhydroluteins from Cooked Sorrel (Rumex rugosus Campd.), Chemistry & Biodiversity 2, 928-935, 2005 | Hentschel P., Grynbaum D. M., Molnár P., Putzbach K., Rehbein J., Deli J., Albert K.: Structure Elucidation of Deoxylutein II Isomers by on-line Capillary High-Performance Liquid Chromatography – Nuclear Magnetic Resonance Spectroscopy, Journal of Chromatography A (közlésre elfogadva), 2006 | Molnár P., Pfander H., Oláh P; Deli J., Tóth Gy., Szabó L.Gy.: Kínai és Magyar származású közönséges ördögcérna (Lycium barbarum L.) termések karotinoid-összetétele, Olaj, Szappan, Kozmetika 52, 50-55, 2003 | Szabó Z., Deli J., Ohmacht R.: Determination of Deoxylutein (anhydrolutein) Isomers, 4th International Conference of PhD Students, Miskolc 11-17 August 2003. pp. 141-145., 2003 | Nagy V., Agócs A., Szabó Z., Márk L., Ohmacht R., Deli J.: Comparative Study on the Carotenoid Composition of the Peel and the Pulp of Different Citrus Species, 4th International Congress on Food Pigments. Proceedings (közlésre elfogadva), 2006 | Deli J., Molnár P., Ősz E., Grynbaum D. M., Hentschel P., Albert K.: Természetes és szemiszintetikus anhidrolutein izomerek, MKE Vegyészkonferencia, Hajdúszoboszló, 2005. jún. 28-30. Előadásvázlatok P15. 65.old., 2005 | Molnár P., Deli J., Ősz E., Lóránd T., Zsila F., Tóth Gy.: A lutein kémiai átalakításai (oxidáció, epimerizáció), MKE Vegyészkonferencia, Hajdúszoboszló, 2003. jún. 26-28. Előadásvázlatok P-75, 123.old., 2003 | Deli J., Oláh P., Molnár P., Tóth G.: Investigation of the Carotenoid Composition in Processed Paprika (Capsicum annuum), 7th Symposium on Instrumental Analysis, Pécs, September 21-24, 2003. Abstract p47., 2003 | Molnár, P., Deli, J., Pfander, H., Tóth, G: The Carotenoid Composition in the Fruits of Golden delicipus Apples, 7th Symposium on Instrumental Analysis, Pécs, September 21-24, 2003. Abstract p80., 2003 | Deli J., Molnár P., Ősz E., Szabó Z., Oláh P., Tóth G.: What do We Eat: Lutein or Epilutein, Bioorganic Chemistry Meeting Budapest, December 4-5, 2003. abstract p8., 2003 | Molnár P., Oláh P., Albert K., Grynbaum D., Deli J.: Fűszernövények karotinoid-öszetételének vizsgálata, Elválasztástudományi Vándorgyűlés Hévíz, 2004. szeptember 22-24. Abstract P35., 2004 | Molnár P., Oláh P., Tóth Gy., Deli J., Pfander H.: A Physalis alkekengi karotinoidjainak elválasztása, Elválasztástudományi Vándorgyűlés Hévíz, 2004. szeptember 22-24. Abstract P36., 2004 | Molnár P., Lewy L.W., Deli J.: Sósav hatása luteinre és luteinészterek keverékére, MKE Vegyészkonferencia, Hajdúszoboszló, 2005. jún. 28-30. Előadásvázlatok P69. 119.old., 2005 | Molnár P., Deli J., Pfander H.: Separation and Identification of Carotenoids in the Fruit of Quince (Cydonia oblonga mill), 6th Balaton Symposium ’05 Siófok, September 7-9, 2005. Abstract P44., 2005 | Nagy V., Agócs A., Szabó Z., Ohmacht R., Deli J: Comparative Study on the Carotenoid Composition of the Peel and the Pulp of Different Citrus Species, 6th Balaton Symposium ’05 Siófok, September 7-9, 2005. Abstract P115., 2005 | Molnár P., Deli J., Pfander H.: The Carotenoid Composition in the Fruit of Quince, 8th Symposium on Instrumental Analysis, Graz, September 25-28, 2005. P98., 2005 | Nagy V., Agócs A., Szabó Z., Albert K., Grynbaum D., Deli J.: Investigation of the Carotenoid Composition of Sweet Herbs, 8th Symposium on Instrumental Analysis, Graz, September 25-28, 2005. P106., 2005 |
|
|
|
|
|
|
vissza »
|
|
|