|
Élelmiszerek oxidációs és mikrobiológiai változásainak követése, műszeres gyorsmódszerekkel az eltarthatósági idő és a mikrobiológiai biztonság előrejelzése megalapozásában.
|
súgó
nyomtatás
|
Ezen az oldalon az NKFI Elektronikus Pályázatkezelő Rendszerében nyilvánosságra hozott projektjeit tekintheti meg.
vissza »
|
|
Közleményjegyzék |
|
|
Hajós Gy; Polgár M; Farkas J: Effect of high pressure on IgE-immunreactivity of meat proteins, In: Abstracts of the 9th International Symposium on Immunological, Chemical and Clinical Problems of Food Allergy, Budapest, 18-21 April 2004., 2004 | Balla Cs; Farkas J: Minimally processed fruits and fruit products and their microbiological safety, '' In: Hui YH (ed) Fruits processing: science and technology, Ames, Iowa: Iowa State Press, pp. 115-128., 2006 | Farkas J: Review of Hungarian laboratory scale studies on some microbiological and physicochemical effetc of high pressure processing of food, In: ICEF-2004 Proceedings of the 9th International Conference on Engineering and Food, Montpellier, 7-11 March 2004. (CD); Abstract No. 675, pp. 79., 2004 | Farkas J: The potential of new physical preservation methods in improving microbiological safety of minimally processed foods, In: Gasperlin L., Zlender B. (eds) Proceedings of \''Food Safety\'', 22nd Food Technology Days, Ljubljana: Biotechnology Faculty: 2004. pp. 15-28., 2004 | Kiss N: Nemtermikus pasztőröző módszerek hatása tojásfehérjék szerkezetére, BKÁE Élelmiszertudományi Kar, Budapest, Diplomamunka, 2004 | Seregély Zs: A minőség nyomonkövetése az élelmiszerlánc különböző pontjaiban gyors fizikai módszerekkel, OTKA posztdoktori részjelentés, 2004 | Dalmadi István, Farkas József: Gyümölcskészítmények tartósítása nagy hidrosztatikus nyomással, Élelmezési Ipar, 60 (12), 262-264, 2006 | Dalmadi István, Kántor Dávid Balázs, Polyákné Fehér Katalin, Fekete András, Farkas József: Bogyósgyümölcs pürék érzékszervi tulajdonságianak vizsgálata műszeres módszerekkel, Műszaki Kémiai Napok ’06, Veszprém, 2006. április 25-27. pp. 186-189., 2006 | Beczner Judit, Farkas József, Horváth Kinga: Használati tapasztalatok nemzetközi prediktív mikrobiológiai szoftverekkel, Az MMT 2004. évi Nagygyűlése és X. Fermentációs Kollokvium, Előadás Kivonatok, MMT, pp.9., 2004 | Seregély Zsolt, Kaffka Károly, Farkas József, Tuboly Eszter, Dalmadi István: Monitoring the properties of egg white pasteurized by high hydrostatic pressure and gamma irradiation by evaluating their NIR spectra and chemosensor array signal respons, Proceedings of the International Conference on Chemometics and Bioinformations in Asia (CCBA2004), Shanghai, China, 16- 20 October 2004. pp. 108, 2004 | Farkas József: Irradiation of poultry meat, Mead, G. (szerk.) Food Safety Control in the Poultry Industry. Woodhead Publishing Ltd., Cambridge, England, & CRC Press, Boca Raton, USA, pp 433-453., 2005 | Lebovics Vera, Gaál Ödön, Lugasi Andrea, Mészáros László, Andrássy Éva, Farkas József: Effects of gamma irradiation or high hydrostatic pressure on cholesterol oxidation and quality in chicken liver and mechanically deboned turkey meat. M8OP41., Proceedings of the XVIIth European Symposium on the Quality of Poultry Meat, Doorwerth, The, 2005 | Horváth Kinga, Farkas József, Beczner Judit: Listeria monocytogenes szaporodásának becslése COMBASE program segítségével . – Prediction of growth of Listeria monocytogenes using COMBASE program., Lippay – Ormos – Vas Tudományos Ülésszak, 2005. okt. 19-20, Budapest, Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszer-tudományi Kara, Összefoglalók, pp. 146-147., 2005 | Dalmadi István, Polyákné Fehér Katalin, Farkas József: Effects of pressure pasteurization on selected quality properties of some berry fruit products as compared to heat-pasteurized ones, Innovations in Traditional Foods. Congress Proceedings, INTRADFOOD”§§%, Vol II, po. 1225-1228, 2005 | Dalmadi István, Rapeanu, G., Van Loey, A., Smout, C., Hendrckx, M.: Characterization and inactivation by thermal and pressure processing of strawberry (Fragaria ananassa) polyphenol oxidase. A kinetic study., Journal of Food Biochemistry, 30 (2006) 56-76., 2006 | Farkas József: Irradiation for better foods, Trends in Food Science & Technology, 17(4), 148-152, 2006 | Seregély Zsolt, Farkas József, Tuboly Eszter, Dalmadi István: Investigating the properties of egg white pasteurized by ultra-high hydrostatic pressure and gamma irradiation by evaluating their NIR spectra and chemosensor array senso, Chemometrics and Intelligent Laboratory Systems, 82, 115-121, 2006 | Mészáros László, Horti Krisztina, Farkas József: Changes of hen eggs and their components caused by non-thermal pasteurizing treatments. I. Gamma irradiation of shell eggs, Acta Alimentaria, 35 (2), 229-236., 2006 | Andrássy Éva, Farkas József, Seregély Zsolt, Dalmadi István, Tuboly Eszter: Changes of hen eggs and their components caused by non-thermal pasteurizing treatments: II. Some non-microbiological effects of gamma irradiation or hydrostatic pressure, Acta Alimentaria, 35 (2), 229-236, 2006 | Dalmadi István, Polyákné Fehér Katalin, Farkas József: Effects of storage temperature and time on selected properties of black-currant fruit products treated by heat and high hydrostatic pressure, 7th International Conference on Food Science, 20 April 2006, Szeged, Hungary (cd), 2006 | Dalmadi István, Polyákné Fehér Katalin, Farkas József: A hőkezeléses és nagy hidrosztatikus nyomásos pasztőrözés hatása néhány bogyósgyümölcs termék fontosabb minőségi tulajdonságaira, Konzervújság, (3), p. 65., 2006 | Dalmadi István, Kai Wolz, Polyákné Fehér Katalin, Farkas József: Táplálkozás-biológiailag fontos jellemzők alakulása kiméletesen feldolgozott bogyósgyümölcsöknél, A XII: Nemzetközi Vegyészkonferencia, Csíkszereda, 2006. okt. 3 – 8., Összefoglalói. Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, pp.88., 2006 | Horváth Kinga, Dalmadi István, Korbász Margit, Seregély Zsolt, Andrássy Éva, Farkas József: Application of rapid instrumental methods for monitoring bacteriological spoilage of meat, Abstracts of the Annual Meeting of the Hungarian Society for Microbiology, Oct. 18-20, 2006, Keszthely, Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica, 53, 277-278, 2006 | Horváth Kinga, Andrássy Éva, Korbász Margit, Beczner Judit, Farkas József, Friedrich László: The use of automatic impedimetry for monitoring spoilage bacteria on chilled pork cutlets., Food Micro 2006, Food Safety and Food Biotechnology, Diversity and Global Impact, The 20th International ICFMH Symposium Bologna, August 29–September 2, 2006. p 540, 2006 | Farkas József, Seregély Zsolt, Dalmadi István, Horváth Kinga, Andrássy Éva, Friedrich László: Chemometric evaluation of electronic nose measurements for bacteriological spoilage assessment of refrigerated pork meat, Food Micro 2006, Food Safety and Food Biotechnology, Diversity and Global Impact, The 20th International ICFMH Symosium, Bologna, August 29 September 2, 2006, p, 2006 | Dalmadi István, Polyákné Fehér Katalin, Farkas József: Effects of pressure and thermal pasteurization on volatiles of some berry fruits, Book of Abstracts & Schedule, 44th Meeting of the European High Pressure Research Group, Prague, Sept. 4-8, 2006. P-08-06. pp.54., 2006 | Seregély Zsolt, Dalmadi István, Farkas József: Monitoring the effect of the high hydrostatic pressure technology on livestock products by NIR spectroscopy and chemosensor array, Book of Abstracts & Schedule, 44th Meeting of the European High Pressure Research Group, Prague, Sept. 4-8, 2006. P-08-06. pp.65., 2006 | Wolz, Kai: Effects of the high pressure and thermal pasteurisation on strawberry purree., BSc. thesis, 2006 |
|
|
|
|
|
|
vissza »
|
|
|