A robusztusság okai, avagy a sav- és cukor tolerancia hátterének összehasonlító genomikai és transzkriptomikai vizsgálata magas hozamú Aspergillus niger citromsav fermentációk során  részletek

súgó  nyomtatás 
vissza »

 

Projekt adatai

 
azonosító
146406
típus K
Vezető kutató Karaffa Levente
magyar cím A robusztusság okai, avagy a sav- és cukor tolerancia hátterének összehasonlító genomikai és transzkriptomikai vizsgálata magas hozamú Aspergillus niger citromsav fermentációk során
Angol cím Tougher than the rest: comparative genomic and transcriptomic analyses of acid and sugar tolerance of Aspergillus niger during high-yield citric acid fermentations
magyar kulcsszavak Aspergillus niger, citromsav túltermelés, fermentáció, transzkriptomika
angol kulcsszavak Aspergillus niger, citric acid overflow, fermentation, transcriptommics
megadott besorolás
Mikrobiológia: virológia, bakteriológia, parazitológia, mikológia (Orvosi és Biológiai Tudományok Kollégiuma)70 %
Transzkriptomika (Orvosi és Biológiai Tudományok Kollégiuma)30 %
zsűri Immun-, Tumor- és Mikrobiológia
Kutatóhely TTK Biomérnöki Tanszék (Debreceni Egyetem)
résztvevők Ág Norbert
Fekete Erzsébet
Flipphi Michel
Molnár Ákos Péter
projekt kezdete 2024-01-01
projekt vége 2027-12-31
aktuális összeg (MFt) 47.968
FTE (kutatóév egyenérték) 7.00
állapot aktív projekt




vissza »