Research in social choice theory, in majority voting and implementation theory  Page description

Help  Print 
Back »

 

Details of project

 
Identifier
49369
Type K
Principal investigator Mala, József
Title in Hungarian Kutatások a társadalmi választás elméletében, a többségi szavazás és az implementációelmélet területén
Title in English Research in social choice theory, in majority voting and implementation theory
Panel Economics
Department or equivalent Department of Mathematics (Corvinus University of Budapest)
Starting date 2005-02-01
Closing date 2006-12-31
Funding (in million HUF) 1.583
FTE (full time equivalent) 0.00
state closed project

 

Final report

 
Results in Hungarian
A kétéves munka eredményeként három kézirat született. Az első a már az első részjelentésben is említett kézirat, mely a többségi bajnokságokra vonatkozik Ez a cikk publikálás céljára be lett nyújtva, bírálat még nem született. A második az „Arrow típusú lehetetlenségi tételek” című, a Szigma című referált folyóirathoz benyújtott és a hamarosan megjelenő különszámban helyet kapó, több, mint negyvenoldalas cikk. A harmadik a szintén több, mint negyvenoldalas „Egycsúcsú preferenciák és manipulálhatósági tételek” című kézirat, mely a finomabb változtatások megtétele után lesz benyújtva. A cikkekben közölt eredményeket egy nemzetközi konferencián és egy workshop-on ismertettem.
Results in English
The results of the two year long research are three works. The first is on the majority paradoxes and has been handed into a journal. The referee reports has not been made yet. The second is entitled as „Arrow-type impossibility theorems” and to be published in a refereed journal called „Szigma”. It is 40 pages long and is going to be published in a special issue of the journal. The third is entitled „Single-peaked preferences and manipulability” and it is still a manuscript since it waits for some minor changes. Afterwords it will be handed in to some (refereed) journal. The results of the two works were made known in an international conference and in a workshop.
Full text http://real.mtak.hu/1962/
Decision
No
Back »